Обичани изпълнители тръгват на училище

Обичани изпълнители тръгват на училище

Всяка година на 15 септември официално започва новата учебна година у нас. И днес най-развълнувани ще бъдат първокласниците. Но наред с тях училищните вълнения не са чужди и за някои от обичаните изпълнители на музикална компания “Пайнер”. Не зад училищния чин, а пред черната дъска с гордост ще се изправят и тази година любимите учители по музика. От звездите на телевизия Planeta Folk HD това са Светла Дукатева, Здравко Мандаджиев и Пламен Димитров от оркестър “Плам”.
2
Светла Дукатева и тази година ще посрещне своите ученици, на които е класен ръководител. Те вече са в 6-ти клас на 55 СУ “Петко Каравелов” в столичния квартал “Дървеница”.

“Тази учебна година отново съм класен ръководител на 6 г клас, който с нетърпения чакат завръщането си в класната стая. – с вълнение споделя Светла Дукатева. – Доста голяма е подготовката за началото на учебната година, защото ние с децата от вокална група “Елбетица”, на която съм ръководител, ще поздравим учениците за първия учебен ден с песен. Нашето училище се разширява, откриваме нов корпус, който се намира в близост до музея “Музейко”. Както се казва: “Растем, но не стареем”. Нека учим, нека пазим традициите и да си помагаме, за да прекарваме по-приятно и ползотворно времето си в училище…”

3
Учениците на Здравко Мандаджиев и тази учебна година ще бъдат щастливи да научават от него тайните в музиката. Един от най-именитите му бивши възпитаници е Петър Кираджийски, който през 2023 г. се присъедини към звездния отбор на “Пайнер”. Неговите ученици са от ОУ “Стоян Михайловски” в Пловдив и Общински детски комплекс – Пещера. На всички тях Здравко Мандаджиев пожелава:

“Нека 15 септември бъде най-вълнуващия ден за всеки, който прекрачва прага на училището, защото всичко започва от знанието! Пожелавам здраве, да имат непрестанно желание за знания и любов към науката! Нека всеки ден на новата учебна година да бъде плодотворен, изпълнен със събития, светъл, радостен, с много усмивки и запомнящ се!”

4
Ръководителят на оркестър “Плам” – Пламен Димитров и отново ще пътува често до Котел, защото през новата учебна година той ще води класа по акордеон в НУФИ “Филип Кутев”. От учебната 2018/2019 година е учител по акордеон там и много се гордее с постиженията на своите ученици. През 2022 година бе удостоен с приза “Златна лира” на Съюза на музикалните и танцови дейци в България. А наградата му бе връчена “За високи художествено-творчески постижения, по повод неговия 50 годишен юбилей и 55 години от основаването на училището”. На своите ученици на 15 септември Пламен Димитров пожелава:

“Бързо усвояване на новите пиеси и много награди от конкурси. А също и участие в много концерти, на които да покажат своя талант.”

Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” пожелава успешна нова учебна година на всички ученици и техните учители!

 

КАТЕГОРИИ