Очаквайте новата фолклорна програма “Празник в “Приказките” 2024

Очаквайте новата фолклорна програма “Празник в “Приказките” 2024

В традиция се превърна всяка пролет телевизия Planeta Folk HD заедно с телевизия “Планета” и Planeta 4K да радват своите зрители с нова оригинална фолклорна програма. Традицията повелява тя да бъде снимана в емблематичния Комплекс “Приказките” край Харманли. И тази година няма да изневерим на традициите и ще представим на зрителите и на всички любители на българската народна музика пъстър букет от фолклорни мелодии, идващи от различни кътчета на България. Така за пореден път ще спазим и мотото на телевизия Planeta Folk HD, а именно – “Поздрав от България” с хубава песен и добро настроение.
2
В новата фолклорна програма “Празник в “Приказките” 2024 отново участват обичани и популярни изпълнители на българска народна музика, а също и оркестри, които с мелодиите си палят българския дух. Телевизионните снимки вече приключиха и екипът е в процес на подготовка на самата програма. Тя ще се излъчи в дните, когато ще отбележим тържествено Деня на българската писменост, култура и духовност – 24 май. Този път режисьор на продукцията е Тенчо Янчев, а освен в Комплекс “Приказките”, някои от мелодиите бяха заснети и в Свиленград.
3
Без да издаваме всички участници в новото издание на “Празник в “Приказките 2024, ще споменем, че първи пред камерата застанаха легендите от оркестър “Канарите” с ръководител Атанас Стоев-Канара. С нови песни в програмата участват още оркестър “Плам” с ръководител Пламен Димитров и оркестър “Орфей” с ръководител – виртуозът на цигулката Георги Янев.
Кои са останалите участници, които с песните си ще радват зрителите на 24 май, ще узнаете скоро. А до тогава ви оставяме с една от песните, снимани през 2023 година в празничната фолклорна програма “Празник в “Приказките” – Яница и “Празник на любовта”.

КАТЕГОРИИ