Орк. “Канарите“ радва публиката с летни концерти през август

Орк. “Канарите“ радва публиката с летни концерти през август

Обичаният от поколения българи орк. “Канарите“ ще зарадва българската публика с три концерта това лято. Първият от тях ще бъде на големия християнски празник - Успение Богородично на 15 август в Бачково. Музикантите са подготвили уникална програма, с която да направят празника на всички гости незабравим. По време на спектакъла, който е с начален час 11:00,  всеки сам ще открие своята песен - за съдбата, за любовта, за всичко, което се случва в живота. На 22 август тракийската формация ще гостува на почитателите на българския фолклор в Бургас, а на 27-ми на тези в Добрич, като началото на събитието и на двете места ще бъде поставено в 20:00 часа. Очакват ви над 2 часа хубава музика, ритъм и настроение, изпълнени от виртуозните инструменталисти и обичаните гласове на солистките Надя Стоева и Снежана Донева.

Вече 45 години оркестър “Канарите” е сред най-именитите оркестри за българска музика, а от 22 години е част от каталога на музикална компания “Пайнер“. Причината за сплотеността им е доброто и позитивно отношение между музикантите, а тайната на творческото си вдъхновение самият Атанас Стоев е запечатал кратко в заглавието на албума на оркестъра от 2014 година - “Любов и вдъхновение“.

“За нас е чест и гордост вече 22 години да сме част от музикална компания “Пайнер“ - откровена е Надя Стоева в предаването “Пайнер 30“, а Атанас Стоев допълва - Всичко е така показано пред публиката и пред феновете на всяка музика, че с това, което досега е доказано и се следи от всички хора, се доставя един авторитет и настроение на емблемата на българския фолклор и на българите у нас и в чужбина”.

Само преди седмици на музикалния пазар се появи най-новата Мр3 колекция “Музика за всички” на оркестър “Канарите“, запечатала едни от най-емблематичните заглавия на формацията. Дискът вече е достъпен в магазините на “Пайнер” в цялата страна, както и онлайн в мрежата на еMAG. Високото качество и изключителната класа на фолклора, създаван и изпълняван от оркестър “Канарите”, от години дава живот на хората и е опора на българщината.

“До ден днешен първият и последният ни албум са обичани и предпочитани. За нас това е комплимент. Радваме се ,че нашите песни, които са толкова много, остават в историята и радват почитателите на българския фолклор”, откровени са Надя и Атанас Стоеви.

КАТЕГОРИИ