Оркестър “Плам” с нова видеопродукция за празниците

Оркестър “Плам” с нова видеопродукция за празниците

В края на 2021 година музикантите от оркестър “Плам” зарадваха своите почитатели с две нови фолклорни мелодии. Песните се появяват в ефира на телевизия “Планета Фолк” точно сега, защото носят заряда на празника. Ръководителят на оркестъра, акордеониста Пламен Димитров разкри, че през Новата 2022 година ще ни зарадват и с още две нови песни, които вече са заснети и очакват своята премиера.

Новите заглавия, които вече се излъчват в ефира на телевизионните канали с марката “Планета” са “Хайде, куме” и “Плам пламна”. Те са заснети от режисьора Петър Картулев в района на Калофер и със съдействието на кмета Румен Стоянов – голям родолюбец и приятел от години на оркестър “Плам”. В снимките участват и танцьорите от фолклорен ансамбъл “Розова долина” с ръководител Мирослав Типовски.
Песента “Хайде, куме” е по музика на Кристина Димитрова и аранжимент на Пламен Димитров. Текстът е написан от Станимира Станкова. Създадена е с идеята да бъде част от съвременната българска сватба, поздрав към кумовете и младоженците. Точно затова във видеоклипа са използвани и автентични кадри от сватбени тържества през 2021 година, на които гости са били солистите и музикантите от оркестър “Плам”.

КАТЕГОРИИ