Отбелязваме 3 март с “Бащино огнище”

Отбелязваме 3 март с “Бащино огнище”

На 3 март България чества своя Национален празник, а тази година се навършват 139 години от освобождението на страната ни от Османско владичество. Поздрав към всички българи отправят популярни фолклорни изпълнители на музикална компания “Пайнер”.

“Честит Национален празник на цяла България! – казва Невена от дуета Калина и Невена - Нека бъдем единни, да съхраняваме българската народна култура и българските традиции и да се гордеем с българския ни национален дух!”

“3 март трябва да ни сплотява, извисява и пречиства, защото сме потомци на славни предци”, са думите на Здравко Мандаджиев.

“Българите са доказали и са показали силата на своя дух – казва Надя Стоева, а Атанас Стоев допълва - За нас 3 март е паметна дата. Ние трябва да се гордеем с това, което сме наследили от своите предци!”


Николай Славеев също поздравява зрителите на “Бащино огнище” с думите:

“Скъпи приятели, поздравявам Ви с Националния празник на България, 3-ти март! Нека с моите песни повдигна вашият национален дух и настроение!”

“Нека бъдем родолюбци, патриоти, да обичаме нашата история, да се гордеем с това, което сме, с това, което имаме наследено от нашите деди и да обичаме нашият български фолклор, който съществува от векове”, призовава Ивелина Колева.

“Посрещнете Националния празник с хубавите народни песни! Те създават много настроение, високо патриотично и национално самочувствие и много българска гордост”, са думите на Цонка Нанова от оркестър “Пловдив”.

В предаването гостува и Иво Ангелов, отговорния редактор на новия вестник “Хоровод“, с насоченост към българския фолклор. Със специален материал изданието ще отбележи 10-тия рожден ден на телевизия “Планета Фолк” , който е на 15 март.

“Телевизия “Планета Фолк” е от медиите, които помагат най-много за разпространението на фолклора сред българите и представя изконните ценности, които всички трябва да носим в себе си.”


Зрителите ще имат възможност да се срещнат и с обичаната родопска певица Росица Пейчева, която представя песните от фолклорната програма “Родопска сватба”. А за празника 3 март, певицата се обръща към зрителите с думите:

“Честит 3 март – Националният празник на България! Нека съхраним нашия български дух и традиции! Нека бъдем себе си, българи!”

КАТЕГОРИИ