Отбелязваме Деня на музиката с Топ 5 PlanetaOfficial в Spotify

Отбелязваме Деня на музиката с Топ 5 PlanetaOfficial в Spotify

Международният ден на музиката – 1 октомври за първи път е бил отбелязан официално през 1974 година по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО. През 1980 година по повод 700-годишнината от рождението на Йоан Кукузел, 1 октомври е обявен за празник и на българските певци и музиканти. Съвсем закономерно днес поздрав към колеги и почитатели отправят много от звездите на българската музика. Телевизия “Планета” също се включва в празника и ще зарадва многобройните си зрители със седмичната хит-класация Топ 5 PlanetaOfficial – Spotify.

За пореден път лидерското място в нея е за песента на “Преслава – “Пиян”. Певицата в момента е на кратка екскурзия в Истанбул, но радва своите фенове с новите лайв-версии на песните от албума “Да гори в любов” които телевизия “Планета HD” засне в пловдивския клуб Bushido. Именно една от тях – “Не те забравям” слушателите са поставили под номер 4 в класацията на Spotify.

Друго голямо име в съвременната българска музика – Галена, тази седмица се включва в Топ 5 с две свои песни. Втората и третата позиция са за “Добре ли си”, дует с Миле Китич и “Паника”. Тази есен за певицата предстои едно голямо предизвикателство – да пътува до САЩ и Канада за кратко турне, заедно със своя колега Фики. Датите на българските партита в Америка са вече известни – 27, 29 и 30 ноември в Лас Вегас, Торонто и Чикаго.

Слушателите на българска музика в Spotify и тази седмица достойно са оценили проекта на Цветелина Янева - “Болка моя” като са поставили песента на 5 позиция. Тези дни певицата направи съпричастни своите последователи в социалните мрежи с есенните си разходки в Рим и Лондон, а съвсем скоро, на 5 октомври, ще отпразнува и своя рожден ден.
В плейлистата Payner Top 20, в официалния профил PlanetaOfficial в Spotify, феновете ще намерят подреждането на 20-те най-слушани песни на “Пайнер” в началото на октомври, а в YouTube, в канала PlanetaTV Official, вече е публикувана класацията ни Тор 5 PlanetaOfficial – Spotify.

КАТЕГОРИИ