Пепи Христозова: Както правя песните си от сърце, така и снимам от сърце

Пепи Христозова: Както правя песните си от сърце, така и снимам от сърце

“Освен, че обичам да пея, от малка съм запалена по фотографията. Не съм професионален фотограф, но мисля че успявам да уловя точния момент – разкрива Пепи Христозова в предаването “Гласовете на България” и продължава – Обичам да снимам природата, дръвчетата, цветенца, животни, защото има какво да се види и има какво да се запази точно в този момент, в тази фотография, която съм решила да направя.”


Пепи Христозова споделя, че използва всеки един миг, за да е сред природата и да черпи вдъхновение. Така се е родила и най-новата й песен със заглавие “Роди ме майко, Тракийка”.

“Идеята за тази песен се появи на път от София към моето родно село Белозем. Вдъхнових се от красивите полета, безброй пъти съм минавала оттам, но този път се загледах в красотата на слънчогледите и реших да опиша тези емоции. Ще видите клипа в края на лятото в ефира на телевизия “Планета Фолк”.

Лятото за певицата е период, изпълнен с много работа. Тя не крие, че е истински щастлива за възможността да пътува из нашата красива страна.

“Един от моментите в моята работа е близката среща с публиката. Обичам да контактувам с нашите почитатели. Имам възможност да си поговоря с тях и те да ми споделят своето мнение, относно моите песни, моята кариера, за което им благодаря от сърце. Те винаги са много искрени, защото това са хората от народа, които обичат народната музика.”

Най-хубави са срещите по време на съборите, на които идват и наши сънародници, които живеят зад граница. Те се прибират специално, за да участват в тези народни веселия.

“Радвам се, че все още се правят тези големи събори. Общините успяват да накарат хората, поне за 2-3 дни, да се почувстват истински българи. Искам да споделя, че Еньовския събор в село Красен истински ме зареди. Стъпваш на поляната и отвсякъде ухае на билки, истинска красота и наслада за сетивата. Всички са облечени с фолклорни носии и пеят народни песни. Много е красива нашата България и трябва да я пазим.”

КАТЕГОРИИ