Пепи Христозова с нова фолклорна програма

Пепи Христозова с нова фолклорна програма

Пепи Христозова подготвя нова фолклорна програма, която снима край Земенския манастир “Свети Йоан Богослов”, който датира от 11 век. Невероятната природа допринася за красивото послание на фолклорните мелодии, поднесени с много любов от народната певица. Екипът на “Планета Фолк”, с режисьор Радослав Георгиев, вече е на терен и снимачния процес е в разгара си. Пепи Христозова сподели пред www.planeta.tv, че новата й фолклорна програма включва общо пет песни. Две от тях са нови, непознати за публиката и ще намерят място в предстоящия й албум. Техните заглавия са “Мило либе” и “Мойта дъщеря” и двете по текст и музика на Пепи Христозова и аражимент на Ангел Ефтимов. “Мило либе” е със специалното участие на Йордан Йончев - Гъмзата, а в “Мойта дъщеря” гост-музикант е македонския акордеонист Тони Стефановски. Песента “Мойта дъщеря” е много специална за певицата, защото е посветена на сестра й Таня Христозова и нейната дъщеря Ивет.

Третото заглавие, което ще се облече във видео е “Магдено моме”, която е включена в третия албум на Пепи Христозова - “Вино да се лее, песен да се пее”. Тя е народна песен с нов аранжимент от Атанас Стоянов. Клиповете на трите песни ще бъдат обогатени от оригинални хореографии, изпълнени от професионална танцова формация “Играджии” - София.
Другите две песни вече имат свои клипове, но Пепи Христозова е решила да ги заснеме в нов вариант в райското кътче, в което е разположен Земенския манастир. С нови картини ще бъде представен дуета на Пепи Христозова и нейната сестра, Таня Христозова - “Моминство е цвете”. Тя е подарък на двете певици от тяхната първа учителка по народно пеене - Мария Найденова, която е автор на музиката и текста, а аранжименът е на Ангел Малаков. Втората песен е “Бяла Петрана”, която е по текст и музика на Пепи Христозова, а аранжиментът отново е на Ангел Малаков.

Хореографиите за тези два клипа са поверени на танцова формация “Пловдивъ”. За снимките Пепи Христозова облече автентични народни носии, част от които откри на Събора на народните носии в Жеравна. За красивия грим на певицата се погрижи Борислав Соколов - Бони, а прическите са дело на Дони Донкова.
Фолклорната програма ще се излъчи премиерно в официалния канал Planeta Official в You Tube и ефира на “Планета Фолк” в средата на октомври. През октомври на музикалния пазар ще се появи и четвъртия албум на Пепи Христозова, който ще се казва “Моминство е цвете”.   

снимки: Борислав Соколов - Бони

КАТЕГОРИИ