Песента на народа ще се пее вечно

Песента на народа ще се пее вечно

Има песни, с които се израсли, има песни, които вечно звучат в сърцата ни, има песни, с които се гордеем, песни, които ще се пеят и след нас. Точно за тези непреходни български народни песни е филмът “Песента на народа”, с който телевизия “Планета Фолк” отбелязва своята 10-та годишнина в българския медиен ефир.
Песента на народа – оцеляла през вековете, песента, която ни съпътства в радости и тъга, на празник и в делник, която събужда живителна сила в душите ни и повдига самочувствието ни на българи. Заслужава си да знаем и пеем тези песни, да им даваме нов живот, за да звучат актуално и в новото време.

Популярните и обичани изпълнители, чиито песни ежедневно звучат в ефира на телевизия “Планета Фолк” не пропускат наред с авторски песни на фолклорна основа, да включат в репертоари си и вечни песни, на които вдъхват нов живот. Така те ги правят интересни и за по-младите хора, карат ги да ги заобичат и запеят.
Николай Славеев изправя на крак българите у нас и по света с “Излел е Делю хайдутин”, Росица Пейчева влага цялата си душа в химна на Родопите “Бела съм, бела юначе”, Нелина с особено вдъхновение изпълнява добруджанската песен “Мило ми е, мамо”. Славка Калчева с огромно чувство пее емблематичната песен на Недялка Керанова “Караджа дума Русанки”.

Райна и Иван Дяков възродиха златните македонски песни, а звездите на телевизия “Планета” – Анелия, Галена, Деси Слава, Емилия, Преслава и Цветелина Янева по блестящ начин представят невероятната народна песен “Лале ли си, зюмбюл ли си”, като доказват, че носят в сърцата си българската народна песен и знаят как да накарат слушателите да затаят дъх.
Всички тези песни, както и много други обичани български народни песни, са включени във филма “Песента на народа”, на който зрителите на трите телевизии с марката “Планета” ще се насладят през следващите дни.

КАТЕГОРИИ