Песните на Иван Дяков хит на Фестивала в Жеравна

Песните на Иван Дяков хит на Фестивала в Жеравна

Във втората вечер на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна, организиран от Националния фолклорен ансамбъл “Българе” през изминалия уикенд, участваха народният певец Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана Дякова. С песните си те поздравиха повече от 20 000 души, облечени в пъстри носии от всички фолклорни области на страната.

Те изпяха едни от най-обичаните песни, като включиха в концертната си програма разнообразни ритмики, а танцьорите от формация “Табиетлии” допълниха емоцията на тяхното представяне. “Стар мерак”, “Кате, Кате”, “Приятел в нужда се познава” и други песни от репертоара на Иван Дяков накараха мало и голямо да се хване на хорото. Двамата изпълнители споделиха, че това е най-магическото събитие, на което са присъствали досега.

“Гордеем се, че сме Българи и ще продължаваме да съхраняваме и разпространяваме българския фолклор у нас и зад граница – казва Иван Дяков, а Ивана допълва – Прекрасно изживяване, пренасяш се наистина в друго време. Смятам, че всеки българин трябва да посети поне веднъж този Фестивал, защото емоцията е неописуема.”

Представянето на Иван и Ивана Дякови завърши с дуетната им песен “България”, а гостите на Фестивала останаха очаровани от този уникален празник на българщината.

КАТЕГОРИИ