“Планета Фолк” и БНТ посрещат Гергьовден с “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря”

“Планета Фолк” и БНТ посрещат Гергьовден с “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря”

Фолклорният концерт-спектакъл “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря” на Поли Паскова ще бъде представен в ефира на телевизия “Планета Фолк” и БНТ 1 този уикенд. В три поредни вечери, на 5, 6 и 7 май, от 21:30 часа концертът на обичаната народна изпълнителка ще могат да гледат зрителите на “Планета Фолк”. “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря” ще излъчи навръх Гергьовден от 14:00 часа и Българската национална телевизия. Самата Поли Паскова представя своя музикален проект така:

“Вярвам, че всеки от Вас ще вземе частица от посланията, скрити в нашите песни. Замисляли ли сте се, че нямаме само една майка, а няколко - едната е Земята, на която живеем, другата майка е тази, която ни е родила. Имаме и още една майка - нашата Родина, и затова всичи ние сме синове и дъщери на майка България.”

“Нарекох спектакъла “Аз съм, Балгарийо, твоя дъщеря”, но искам да знаете, че и аз съм една от дъщерите на България и съм призвана с песните си да бъда посланик за духовно и национално обединение на българите.”

Поли Паскова представя в спектакъла “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря” добре познати свои песни, както и съвсем нови заглавия, включени в албума “Изпращам ти ангели”, който се появи неотдавна на музикалния пазар. Това се случи в деня на пролетното равноденствие - 21 март, в зала 1 на НДК в София.

Тогава почитателите на българската народна музика близо три часа пяха и играха хора на любимите си песни. Дух на патриотизъм и родолюбие бе завладял всички, а за това спомогнаха песни като “Имала майка”, “Даваш ли, даваш, Балканджи Йово”, “Кой уши байряка” и др. Специално участие в спектакъла на Поли Паскова взеха танцьорите от ансамбъл “Чинари”, както и нейните колеги от музикална компания “Пайнер” - Здравко Мандаджиев, Росица Пейчева и Николай Славеев. От Сърбия пристигна Аца Илич, неин дуетен партньор в песента “Тамо где си ти”.

КАТЕГОРИИ