“Планета Фолк” представя музикален филм за албума “Настроение в ритъм” на Николай Славеев

“Планета Фолк” представя музикален филм за албума “Настроение в ритъм” на Николай Славеев

Специална изненада за празниците в ефира на телевизия “Планета Фолк” е премиерата на музикалния филм “Настроение в ритъм”, посветен на едноименния нов албум на Николай Славеев. Лентата е своеобразна разходка в различните музикални области на страната, нещо което е акцент в целия проект. Николай Славеев застава пред камерата, за да разкрие интересни подробности за песните, които зрителите вече могат да видят в ефира на “Планета Фолк”. С любопитни факти за песните, във филма ще видим още музикантите Христо Христов и Димитър Милев, които в този албум се изявяват и като автори на част от мелодиите.

“Българските народни танци и българската народна музика винаги са вървяли ръка за ръка, затова аз направих албум, в който включих песни от всички региони, да има много настроение, много ритъм, танци и много музика...”, споделя Николай Славеев.

Съвсем закономерно в музикалния филм са представени и отделните танци, които допълват прекрасните изпълнения. За оригиналната хореография, заложена в клиповете, разказва ръководителят на танцова формация “Пловдивъ” – Димитър Костов.
Кулминацията във филма са кадрите, в които Николай Славеев представя своето семейство в своя роден край. От язовир Доспат изпълнителят отправя своята голяма благодарност към съпругата си Емилия за подкрепата през годините, в които са заедно и споделя, че специално на нея е посветена една от най-хубавите мелодии в албума – “Мила моя”.
Премиерата на музикалния филм “Настроение в ритъм” може да гледате на 23 септември от 20:30 в ефира на “Планета Фолк”, както и на 25-ти септември от 15:30 часа.

КАТЕГОРИИ