Поли Паскова: Чувствам се богата с музиката, която правя

Поли Паскова: Чувствам се богата с музиката, която правя

Поли Паскова представи с видеоклип “Хубава си, моя горо”, една от 17-те нови песни, които ще намерят място в нейния самостоятелен албум. Той ще се появи на музикалния пазар съвсем скоро, а народната певица е убедена, че новите мелодии ще допаднат на любителите на фолклора.

“Знам, че ще имат дълъг живот, защото авторската песен се ражда от душата и сърцето, тя е рожба, тя е част от тебе. Оставяш едно духовно, нематериално наследство. Къщи, коли, всичко си отива, но това остава за поколения наред, затова се чувствам богата с музиката, която правя”, откровена е Поли Паскова в свое телевизионно интервю.

Изпълнителката казва още, че българската народна музика ни е завещана и в нея има голяма сила и голяма магия, защото това е родова памет, информационна банка и е нещо, което ни прави силни.

“Това е нещо, което идва от дедите, от корените ни и ние сме длъжни, за да не се заличим като народ и като нация, да го пазим и ценим.”

Точно заради тези свои убеждения, Поли Паскова реши да запише свой вариант на една от най-запомнящите се  възрожденски песни, “Хубава си, моя горо”. Няма българин, който да не го побият тръпки щом я чуе. Написана в навечерието на Априлското въстание през 1875 година от Любен Каравелов, тя остава и до днес свидетелство за силата на българския дух от това време.

КАТЕГОРИИ