Поли Паскова и Празника на Смилянския фасул

Поли Паскова и Празника на Смилянския фасул

Тази събота за 21 път смолянското село Смилян ще бъде домакин на Празника на Смилянския боб. На него ще бъдат избрани Цар и Царица на боба, а един от девизите на селото е “С боба в Европа”. Местните производители ще посрещнат всички гости с даровета на земята, сред които почетно място е отредено на едрия салатен смилянски боб. Празникът ще бъде открит със залп на фасуленото топче, а голямата изненада тази година е концерта на Поли Паскова, който ще бъде и кулминация на тържествата. Обичаната изпълнителка е подготвила разнообразна фолклорна програма, включваща, както популярни песни, предавани през вековете, така и нови авторски песни на фолклорна основа.

Това съвсем не е единствената изненада от Поли Паскова към нейните многобройни почитатели. Певицата е подготвила няколко съвсем нови песни, в края на лятото успя да заснеме и видеоклипове към тях и вече е време да бъдат представени официално. Телевизия Planeta Folk HD и YouTube канала на медията - Planeta Folk Official вече ни направиха съпричастни с 5 от новите заглавия – “”Бели облаци”, “Отиде момко в ливаде”, “Не ставай камък, сърце”, “Българка” и “Дотекла е вода студена”. Премиерата на последната песен и клип бяха през тази седмица.
До края на годината Поли Паскова ще ни зарадва и още нови мелодии, а всички тях очакваме да се появят и в новия албум на певицата – 19 по ред в дискографията й.

КАТЕГОРИИ