Поли Паскова: Спортът е много важен, защото тялото е храм за душата

Поли Паскова: Спортът е много важен, защото тялото е храм за душата

Тази седмица Поли Паскова е специален гост в рубриката “От моето детство“, където разказва за спомените, с които свързва тези години.

“Още в първи клас ме посочиха да играя баскетбол, защото бях една от едричките в класа. Така се запалих, че цели 26 години посветих на професионалния спорт. Няма да забравя, че в голямото междучасие излизахме да играем на дама или на народна топка и една игра на която пеехме “Кральо портальо отвори порти...“, разказва певицата.

Поли Паскова си припомня още, че всяка една свободна минута са посвещавали на игри в двора. С вълнение тя говори и за първия й състезателен ден:

“Първият ми състезателен ден беше в трети клас. Раздадоха ни официални екипи, кецове – китайски бяха тогава. Аз имах такова желание за игра, че вечерта си легнах с екипа. И така съм спала, а сутринта отидох един час по-рано. И с това бях известна, че имам много голямо желание и сърце на игрището“.

Поли Паскова е убедена, че сега трябва да направим всичко възможно децата да се върнат към тези традиционни игри, които възпитават и духа, и тялото, и на практика, по думите й, ще помогнат да излезем от тази матрица, в която се намира човечеството в момента.

“Игрите от детството бяха безкрайно необходими, за да се развием физически. Аз не си спомням тогава да е имало такива дечица, които да са закръглени, както сега. Даже най-авторитетният час беше по физическо възпитание. А сега по физическо се рине сняг, прави се оборка и дори се пропуска като най-незначителния час. За мен спортът е много важен, защото тялото на човека е храм за душата и за него трябва да се грижим”, споделя още звездата на “Планета Фолк“.

КАТЕГОРИИ