Поли Паскова: Във фолклора е скрита силата на българина

Поли Паскова: Във фолклора е скрита силата на българина

През лятото на 2020 година Поли Паскова зарадва почитателите на фолклора с новия си фолклорен албум “Празнувай с мен“. 16 красиви музикални предложения, представящи най-доброто, записано от именитата певица - авторски песни, модерни аранжировки на изворен фолклор и хитови дуети.

“Щастлива съм, че мога да представя албума “Празнувай с мен“. Независимо от обстоятелствата, фолклорът е бил с нас българите и в трудни, и в хубави моменти, и смятам, че въпреки ситуацията трябва да продължаваме да пеем, да творим, защото във фолклора е скрита нашата сила, родовата памет и не трябва да позволяваме това нещо да бъде заличено“, категорична е Поли Паскова в предаването “Песните на България“.

Обичаната изпълнителка разкрива, че заглавната песен й е подарък от талантливата Росица Узунова, автор и на мелодията “Изпращам ти ангели“. “Празнувай с мен” е композиция, която е подходящ музикален поздрав за различни празнични поводи.

“Отново оставам вярна на авторския фолклор - признава Поли Паскова и допълва, че любимата й песен е тази за Света Варвара. Реших да създадем такава песен, защото тази светица е много силна. Тя е лечителка. Виждам, че песента има много силно въздействие върху хората, докосва сърцата и душите им“.

В “Песните на България“ зрителите могат да чуят подробно историята на всяка мелодия, включена в албума “Празнувай с мен“. Сред композициите, които публиката прие с най-голям интерес бе “Мило мое внуче“, посветена на най-малкия член на фамилията на Поли Паскова – малкият Павлин, за когото певицата издава, че е едно малко слънчице, стоплило душите на цялото семейство.

 

КАТЕГОРИИ