Поли Паскова получи благословия от Румънския Патриарх

Поли Паскова получи благословия от Румънския Патриарх

Една от най-родолюбивите български изпълнителки, Поли Паскова, на път за своя концерт пред бесарабските българи в Украйна, посрещна празника Кръстовден в Румъния. Първата спирка от нейната обиколка бе Парламента в Букурещ, а следващата бе особено емоционална. В град Яш тя се поклони пред светицата, почитана от целия български и румънски народ – Св. Преподобна Петка, където бе посрещната и от Румънския Патриарх – Даниил I.

“Невероятно изживяване – радост неземна за душата. Поклон пред нетленните мощи на Преподобна Петка Българска и благословия от Румънския Патриарх навръх един от най-светлите празници – Кръстовден. Помолихме се за България и за целия български народ”, написа певицата в официалния си профил във Facebook.

Поли Паскова e специален гост на Общобългарския събор, който ще се състои край могилата на великия ни държавник Кубрат в днешна Украйна, с. Малая Перещепина, на 16 и 17 септември. На него ще присъстват българи от цял свят, както и наши преселници в Украйна и Молдова, т.нар. бесарабски и таврийски българи, чуваши, волжки и др.

КАТЕГОРИИ