Празнична изненада от Росица Пейчева и “Планета Фолк”

Празнична изненада от Росица Пейчева и “Планета Фолк”

По случай Независимостта на България телевизия “Планета Фолк” ще зарадва своите зрители с най-новия клип на Росица Пейчева – “Пойдох по пато”. Това е първата от петте нови песни, които изпълнителката засне в началото на септември. Този път тя избра Копривщица като идеята се е родила след нейно участие там. Видеоклиповете са реализирани напълно в стила на изпълнителката, а мащабността отново е налице. Новите мелодии са избрани с главен асистент д-р Данка Цветкова, дългогодишен консултант при избора на репертоар на Росица Пейчева. Две от песните са на проф. академик Милчо Василев, а за три от композициите изпълнителката отново се довери на проф. д-р Костадин Бураджиев, познат от албума “Мечта”.

Различното този път е, че Роси е солист, а хорът на Академията в град Пловдив изпълнява многогласието в песните. Щатният академичен народен оркестър също се включва активно. В деня на първата премиера Росица Пейчева споделя пред www.planeta.tv:

“Поласкана съм много, че колежките и колегите от АМТИИ ми гласуваха доверие и съм горда с това, за което искрено им благодаря. Както винаги танцьорите от “Етноритъм” са неотлъчна част от проекта. Взе участие и местния танцов клуб “Кръшно хоро”.

“Благодарности и към страхотния снимачен екип на телевизия “Планета” с режисьор Радослав Георгиев, който за пореден път показа професионализъм и качество. За визията ми, както винаги се доверих на екипа, с който работя от 11 години. Борислав Соколов – Бони /грим/, Ангелина Тоскова /коса/, Роксана /стайлинг/. Своята признателност искам да отправя и към община Копривщица, Дирекция на музеите в града и на цялата копривщенска общественост. Част от снимките се проведоха в местността Войводенец, на която се осъществяват големи Национални събори на народното творчество на всеки пет години.”

снимки: Цветомира Рангелова

КАТЕГОРИИ