“Празник“ на Юнона - вече на музикалния пазар

“Празник“ на Юнона - вече на музикалния пазар

Дългоочакваният първи фолклорен албум на Юнона вече е в ръцете на най-големите й почитатели, защото от няколко дни е в музикалните магазини в страната и в търговската мрежа. Този проект бе дългоочакван не само от публиката, но и от самата изпълнителка, защото представлява един пъстър букет от мелодии от всички фолклорни области, който гарантира приятни минути с българска народна музика. От друга страна музикалният проект разкрива тембровата пъстрота и талант на звездата на “Пайнер“.

Албумът е озаглавен “Празник“, по името на една от най-харесваните песни в него. Той включва 12 фолклорни бисера, като един от тях е “Китка от Тракия“, събрала народните мелодии “Стоян си сватба заправи/ Помамил Драган/ Ой та тебе, Кольо“. Прави впечатление, че голяма част от подбора, който изпълнителката е направила за този албум е от автентични народни песни. Аранжиментите са поверени на Димитър Милев, а Огнян Тодоров създава аранжимента на “Китка от Тракия“.

Не по-малко са и авторските предложения в “Празник“. Интересен факт е, че песента “От мерак“ е по текст на колегата на Юнона, Здравко Мандаджиев. 
Първият фолклорен албум на Юнона – “Празник“ вече може да откриете и онлайн, в мрежата на еMAG.

 

КАТЕГОРИИ