“Празнувай с мен“ - новият албум на Поли Паскова

“Празнувай с мен“ - новият албум на Поли Паскова

Покана за празник, покана да застанем с лице към по-хубавата страна на живота, е новият самостоятелен албум на Поли Паскова - “Празнувай с мен”. Дискът е 18 по ред в музикалната кариера на звездата и предлага 16 нови заглавия - най-доброто, записано от именитата певица - авторски песни, модерни аранжировки на изворен фолклор и хитови дуети. Народните песни в албума са четири, а сред създателите на авторските композиции са имената на Димитър Янев, Росица Узунова, Катя Кирянова, Светослав Лобошки, Пламен Велинов и др. В новия си албум Поли Паскова е добавила и две песни, емблематични за всяко българско сърце - “Я кажи ми, облаче ле бяло” по текст на Ран Босилек и “Хубава си, моя горо” по текст на Любен Каравелов. Дуетните песни в албума “Празнувай с мен” са пет - “Айде, любов моя” с Амира, “Тивко нейде славей запея” с Христо Косашки, “Майко - земьо” с Румен Малинов и два дуета с Марин Молов - “Построих си любов” и “Живот за двама”.

Едва ли има по-ярък пример от албумите на Поли Паскова, включително и нейният нов самостоятелен албум, в който песните да звучат като самопризнания. В “Празнувай с мен” певицата продължава основната тема от албума си “Мъжка майка” с песента “Порасна, сине”. Нещо повече, изпълнителката посвещава песен и на следващото поколение в рода си, на своето внуче - “Мило мое, внуче”. Поли Паскова винаги е признавала, че децата й са нейното най-голямо вдъхновение.

“През 2019 успях да запиша нови 16 песни, които са за поредния ми 18 самостоятелен албум. В него публиката ще открие един коктейл, разнообразие от песни, в различен стил, с различно звучене и вярвам, че ще успея да зарадвам почитателите на фолклорните песни с нещо наистина по-интересно. Дано съм успяла да надградя себе си“, откровена е звездата в свое интервю за предаването “Бащино огнище“.

Поли Паскова признава, че всеки път когато завършва поредния си проект смята, че по-хубав албум не може да се направи, а тя е човек, който може да го твърди с пълно основание. “Празнувай с мен” вече може да закупите от магазините на “Пайнер“ в цялата страна, както и да поръчате от еMAG.

КАТЕГОРИИ