“Представи си...” или 12 любовни нюанса от Веселин Маринов

“Представи си...” или 12 любовни нюанса от Веселин Маринов

“Представи си…” е новият албум на Веселин Маринов, който вече е при многобройните му почитатели. Това е втората голяма изненада, която обичаният изпълнител поднася на своята публика, след като преди седмица издаде на DVD юбилейния си концерт “35 години на сцена” от зала “Арена Армеец”. “Представи си…” е 28 пореден албум в дискографията на певеца и в него той е включил 12 нови песни от наши и чужди композитори. Сред авторите са някои от най-популярните съвременни творци: Светослав Лобошки, Красимир Гюлмезов, Пламен Велинов, Груди Нейков-Джери, Мариета Ангелова и др.

В албума има песен от известния македонски композитор Григор Копров, както и две песни от руски композитори. Въпреки различния авторски състав, песните звучат понятно и близко, напълно в стилистиката на шлагерния бард. Веселин Маринов избра оригинален начин да промотира песните от новия си албум, като от средата на месец март в своя YouTube канал той публикува всяка седмица по една от новите си песни. Първата песен, която той представи на почитателите си бе “Моето момиче”, последвана след седмица от “Гълъбе мой”. От 24 април Веселин Маринов стартира новото си турне, като ще поднесе 70 концерта за своята публика в цялата страна.

Днес е първият концерт в Дряново и певецът сподели кадри от репетицията с оркестъра и балета в официалната си страница във Facebook, където написа:

“Репетираме за първия концерт на турнето. Ще ви направим свидетели на живо на началото довечера от 18:30 ч.”

Естествено във фокуса на концертите му ще бъдат песните от новия самостоятелен албум. “Представи си…” предлага 12 песни, всяка от които звучи като най-искреното любовно обяснение, което един мъж може да изрази с думи. Любовта като тема присъства във всички албуми на Веселин Маринов, но тук тя е чиста и свята, обляна в светлина, почти нереална. Казано с думите на самия Веселин Маринов: “Най-красивата любов е онази, за която си мечтаем”. Това звучи и в текста на заглавната песен “Представи си…”: “Ако може за ден поне, всяка мисъл да е любов, този свят ще е по-добро място за живот”.

Любовта има много лица и едно от най-красивите е романтичното мечтание, което ни показва Веселин Маринов в новия си самостоятелен проект:

“В този албум няма нито една тъжна нота, нито една дума, която да помрачи и без това сивите ни дни. За първи път всички песни в него разказват за светлата, чистата, красивата и голяма любов. Ако не си я представим, ако не я нарисуваме в мечтите си, как ще я постигнем? Как ще я познаем? Ще бъда много щастлив, ако докато слушате моите нови песни, като мен, затворите очи, отворите сърцето си и мислено се пренесете в свят, пълен единствено и само с любов! Представяте ли си колко ще е хубаво?…”, това е накратко емоцията “Представи си...”, през очите на Веселин Маринов.

 

КАТЕГОРИИ