Предстояща премиера за Айшенур

Предстояща премиера за Айшенур

Айшенур разкри, че съвсем скоро на музикалния пазар ще се появи първия й самостоятелен фолклорен албум. Това става ясно от интервюто на певицата в рубриката “Край огнището”, където тя е специален гост тази седмица.

“Гостувам в предаването “Бащино огнище” в много щастлив за мен момент, защото се дипломирах като магистър в СУ “Св. Климент Охридски” в специалност “Музикална педагогика”. Все още нямам практика като педагог, но се надявам, че ще имам възможността да преподавам на децата и да им предам любовта към народната музика.”

През тази година Айшенур направи дуетната песен “Любов без граници” със своя колега Милко Калайджиев. Изпълнителката споделя, че инициативата за този проект е била нейна.

“За мен беше много голямо удоволствие да работя с Милко Калайджиев и да реализирам мечтата си да направим песен заедно, за което много му благодаря. Той е изпълнител, на когото се възхищавала от малка. Израснала съм с песните му и съм щастлива, че имах възможността да се запозная с него в родния му Свиленград, където живях за кратко време. Милко ми съдейства да се явя на прослушване в “Пайнер” и това да съм изпълнител на музикалната компания, дължа на него.”


Най-новият проект на Айшенур е със заглавие “На мегдана събрани”. Музиката и аранжиментът са на композитора Пейо Пеев и “Млади тракийци”. Песента е изцяло на фолклорна основа, с автентично звучене.

“За мен това е истинската музика на България. Тази песен ще бъде включена в предстоящия ми първи самостоятелен фолклорен албум в музикална компания “Пайнер”. Той ще бъде съвсем скоро на музикалния пазар. Песните, които са включени, съм подбирала в периода, в който бях и студентка в университета. Правила съм ги с много любов. Те се излъчват в ефира на телевизия “Планета Фолк” и се надявам да се харесват на всички вас, почитатели и ценители на хубавата българска народна музика”, казва още Айшенур.

КАТЕГОРИИ