Преоткрий България през 2019

Преоткрий България през 2019

Напоследък се наблюдава все по-често тенденцията българите да избират красиви кътчета в нашата страна за краткотраен туризъм. По този начин все повече хора преоткриват непознати дестинации в България, които предлагат различни възможности за релакс. 2019 година е обявена за Година на вътрешния туризъм от ресорния министър Николина Ангелкова.

Това стана на специална конференция, наречена “Естествено в България”, на която беше даден старт на кампанията с участието на кметове от цялата страна, които представиха неизвестни или малко известни съкровища на своите градове и общини. Идеите да посетите уникални кътчета на България са много, а първият дълъг уикенд, в който човек може да обиколи един или няколко забележителни обекти е съвсем скоро – от 1 до 4 март включително. После идват Великденските, Първомайски и Гергьовски празници – 10 дни в разгара на пролетта. 

Два празника бележат средата на месец февруари – Трифон Зарезан и Свети Валентин. В битката между виното и любовта победители няма, но едно е сигурно: “Виното може да не е любов, но показва пътя към любовта”. Каквото и да празнувате – обичайте се, защото това е смисъла на живота. Атанас Стоев, Надя Стоева и Стоян Стоев от оркестър “Канарите” вдигат наздравица за празника. Класическият образ на българското винарство векове наред е представян от старото мелнишко вино, добивано от местния сорт Широка мелнишка лоза. Тя вирее само в този регион, затова и мелнишкото вино не може да бъде сбъркано с друго. На традиционното винопроизводство е посветен и най-големият фестивал в южния град, наречен “Златен грозд”, който по традиция се провежда в средата на февруари.

Красивият Мелнишки край неведнъж е избиран за снимачна площадка от популярни изпълнители на “Пайнер”. Мария и Магдалена Филатови заснеха сред пейзажа на Мелник най-новата си песен “Стига си одил, бре сине”. Гости “Край огнището” са Пламен Димитров, ръководител на оркестър “Плам” и съпругата му Кристина Димитрова, солистка и автор на много от песните.

 

КАТЕГОРИИ