Пресила сбъдва мечтата си в “Приказките”

Пресила сбъдва мечтата си в “Приказките”

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Пресила, която е едно от новите имена в каталога на музикална компания “Пайнер”. Петя, както е истинското име на певицата, споделя как сама е избрала сценичното си име и каква символика носи то. Талантът на Пресила е открит от нейния вуйчо, който е професионален музикант. Баба и е била народна певица и това дало началната й ориентация да се занимава с народно пеене. Още в началното училище Пресила пее в детска музикална формация, с която изнасят концерти из цялата страна. Народно пеене е профилът,  с който завършва средното музикално училище в Пловдив. Продължава с музикална педагогика в ПУ “Паисий Хилендарски”, а след това и с магистратура в АМТИИ - Пловдив. Пресила признава, че е много благодарна на близките си, които винаги досега са я подкрепяли в нейните решения.

“Моята житейска философия е по-добре да пробвам, да видя, отколкото после да ме е яд, че изобщо не съм опитала, защото в крайна сметка всеки човек е с късмета си. На един късмета му се усмихва повече, на друг - не чак толкова, но когато човек пробва поне има шанс. Аз съм от тези хора, които рискуват. На пазара има много добри изпълнители, но знае ли се, може и да си намеря моето кътче и така да си намеря моя път. Затова по-добре да пробвам”, откровена е младата певица.

Пресила се явява на прослушване за изпълнители в комплекс “Приказките” край Харманли. В този момент тя готви фолклорен проект, с който планира да се яви на Фестивала за нова македонска песен “Пирин фолк” в Сандански. На прослушването изпълнява и конкурсната си песен. Одобрена е и започва да пее в комплекса. Там е забелязана от продуцентите си и получава и втори договор, вече като изпълнител на музикална компания “Пайнер”. 
Дебютира с народни песни, но атрактивната външност и подходящия глас и дават повече възможности, и през това лято дебютира на попфолк сцената с парчето “Смешно е”. Мненията за дебютното й видео били на двете крайности. Появата на този видеоклип и помогнал да отсее кои са истинските й приятели. Преминала през този период, уповавайки се на приказката, че никой не хвърля камъни по безплодно дръвче. Пресила е уверена в своя талант и вярва че ще намери верния път към голямата сцена.

КАТЕГОРИИ