Преслава и Ивелина Колева зарадваха феновете с нова фолклорна песен

Преслава и Ивелина Колева зарадваха феновете с нова фолклорна песен

“Мъри моме” е най-новата песен в репертоара на Преслава и Ивелина Колева. Тя е авторска песен по музика и текст на Богдана Петрова и аранжимент - на Християн Запрянов. Режисьор на видеоклипа е Людмил Иларионов-Люси. За нея преди време загатна Ивелина Колева и ето, че вече видеоклипът е факт за радост на многобройните почитатели на българския фолклор.

“Българската народна музика е сърцето на нашата култура и идентичност. Тя носи със себе си истории за любов, смелост и традиции, предавани от поколение на поколение. В нея намираме нашите корени и уникалността на българския дух.
Млади хора, нека заедно съхраним и предадем това богатство! Слушайте български фолклор, учете се на народни танци и песни, и бъдете горди с нашето наследство. Отворете сърцата си за музиката, която ни свързва с предците ни и ни прави това, което сме днес.”, обърнаха се Преслава и Ивелина Колева към своите последователи в социалните медии.

2

“Скъпа Преслава, поздравявам Ви от сърце за поредната Ви фолклорна песен. Вашия талант и музикално майсторство отново успяха да ни докоснат дълбоко. Възхищавам се на смелостта Ви да се обърнете към корените на нашата музикална традиция и да вдъхнете нов живот на фолклора чрез популярността, която имате. Вашата всеотдайност и страст към музиката се усещат във всяка нота и ни напомнят за богатството и красотата на българската музикална култура. Благодарение на Вас, тези незабравими мелодии ще продължат да живеят и да радват сърцата на много хора. Продължавайте да бъдете вдъхновение за всички нас.”, не крият възхищението си последователите на двете изпълнителки.

3

“Браво, много красива песен - Българска наша гордост… Страхотни сте… Браво, Преси! Браво, Ивелина! Толкова сте хубави двете сестрички и така хубаво пеете, че ще е грехота, ако на концерта не изпеете двечките нещо народно заедно. Представям си в “Арена София” да се завие едно хубаво хоро... е това ще е брутално! Дори и аз ще се хвана на него, въпреки че не умея много да играя хора... Прекрасно е, че и Преслава все пак не е забравила корените си и това, което всъщност умее брилянтно, освен поп-фолка, разбира се!”, допълват зрителите на видеоклипа “Мъри моме”.

С нетърпение всички почитатели на Преслава очакват нейния вълнуващ концерт – Преслава – “20 години на сцена” на 16 ноември в зала “Арена София”, за да се хванат на хорото и заедно с Ивелина Колева и Преслава да запеят “Мъри моме”.

КАТЕГОРИИ