Преслава: Искам да се популяризирам с музиката, която правя, а не с личния ми живот

Преслава: Искам да се популяризирам с музиката, която правя, а не с личния ми живот

Преслава разчупи медийно мълчание специално за предаването на телевизия “Планета”, в което тайни няма. Екипът на “Звездно” я откри на снимачната площадка на най-новия й видеоклип “Пада звезда”.

“Снимаме заедно с Георги Марков, с него направихме и “Няма да ти пиша”, помагал ми е и за много други клипове. Аз съм много трудна за говорене, както всички знаят, не обичам и да се снимам, но се старая. Надявам се, клипът да се хареса на хората и да се получи готин проект, както и да бъде оценен подобаващо.”


Преслава не разкрива какви са плановете й за следващи проекти, защото за хората на изкуството, в частност музиката, всичко опира до музата, до късмета и песента да бъде актуална за времето си.

“Не са забулени в тайна моите проекти, просто не мога да бъда категорична с дати, за мен това е творчески процес. Той не може да бъде предвиден, не правим продукт, за който знаеш точна формула и готово. При нас може и да не се получи, може две готини песни да ти дойдат наведнъж, за мене поне този процес е сложен.”


Преслава признава, че промяната в поп фолка, навлизането на нови бийтове, нямат толкова водещо значение за успеха на една песен. За нея движеща сила има публиката, хората са важни, те трябва да одобрят една песен, за да стане хит.

“В момента е много актуално да рапираш, на мен това не ми се отдава, но пък се радвам на подобни проекти. Радвам се, когато дадени изпълнители се пречупват и влизат в Новото време. Дали се надгражда поп фолка не мога да кажа, най-важна е публиката, щом хората харесват това изпълнение, значи песента е хубава. От там нататък няма по-голям критерий от това. Има песни, които са много модерни и изведнъж излиза една ретро песен и става тотален хит.”


Преслава споделя, че се е опитала да разнообрази своя репертоар с песните на Велислав Драганински. Заедно са направили хаус парчета, някои от тях доста успешни, но други не са постигнали успеха, който са очаквали и затова е решила в “Пада звезда” да се върне на вълната на “Няма да ти пиша”:

“Опитвам се да видя какво ще харесат хората, защото например песента “Без теб” на мен страшно много ми допада, но не мисля, че постигна успеха, който ние с Велислав очаквахме.”

На този етап певицата е фокусирана върху музиката, гледа да върши добре своята работа и предпочита да излиза напред със своите песни:

“Ще се повторя, но искам да се популяризирам с музиката, която правя, а не с личния ми живот, скандали и т.н.”


Пред камерата на “Звездно” застава и режисьорът на “Пада звезда”, Георги Марков, който в своята работа е воден от едно простичко правило:

“Идеята на клипа е, да направиш нещо, което хората, така да вържат с музиката, че всеки следващ път, когато чуят тази песен, да си представят тази визия и ако това се е получило, значи клипът е добър и успешен.”

Неговото виждане за новите тенденции в поп фолк клиповете са свързани преди всичко със стила на обличане и с текстовете на песните, защото те определят темата на един клип.

Георги Марков разкрива, че най-впечатляващата сцена в “Пада звезда”, в която Преслава е на сал в едно развълнувано море, е инспирирана от филма “Казанова” на Фелини:

“Това е сала на разбитата любов, с който тя пътува по морето на съдбата и това са трима младежи, които са се закачили там и всеки иска да е последният оцелял, който ще й влезе в живота. Не знам, дали в клипа някой ще го хване, но най-важното е ние да си знаем, какво правим”, казва още режисьорът.

снимки: Теди Грозданов, “Звездно”

КАТЕГОРИИ