Веселин Маринов: Привилегията да пееш с оркестър е свободата, която получаваш

Веселин Маринов: Привилегията да пееш с оркестър е свободата, която получаваш

Певецът разкрива малка част от изненадите, които е подготвил за своята публика на 30 ноември в зала “Арена Армеец” - София. Тогава с грандиозен концерт той ще отбележи своя 35-годишен юбилей от началото на творческия си път. Певецът е решил да представи своите песни по един по-различен начин и затова е избрал да пее с голям оркестър зад гърба си. Според Веско привилегията да пееш с оркестър е свободата, която получаваш.

“Механичният звук, който те притиска на симбека, не ти дава възможност за импровизации и да общуваш с хората. Оркестърът е една реализация за изпълнителя. На мен ми липсва пеенето с бенд и затова искам да опитам, да видя какво ще се получи. Няма как обаче това да бъде начин на моята концертна дейност, защото когато си с музиканти разходите са толкова големи, че приходите от читалищата и театрите, където изнасяме концерти, не могат да покрият всичко,“ споделя Веселин Маринов.


За певеца тази година започва много успешно и амбициозно, тъй като си поставя за цел да изнесе всичките концерти, които е планирал за годината, само в рамките на пролетта и лятото. Есента е оставена за подготовката за концерта в “Арена Армеец” през ноември.

“Едновременно успях да снимам и три видеоклипа – “На 25”, “На една целувка разстояние”, които вече са в ефира на “Планета” и “Под старата асма”, който ще тръгне през февруари следващата година. Така че тази година за мен беше много активна и съм много щастлив, че всичко, което съм си набелязал, успях да го направя.“

Следващата пролет по традиция Веско трябва да издаде нов албум.

“Пропуснах една година, защото албумът “Островът на любовта” имаше много голям отзвук. За първи път правя пет клипа от един албум. Не се е случвало до сега. Догодина съм длъжен да имам нов албум. Песните са избрани, в момента се работят. Имам две готови. Може да го издам по-късно през април , а не през март, както обикновено правя. Но албумът ще бъде на бял свят догодина – 28 подред”, обещава певецът пред водещата Галя Димитрова.


Предвид всичко, което е преживял, Веско казва, че не съжалява за нищо в своя живот. Според него най-лесно е да намериш причини да съжаляваш.

“Всички правим грешки. Но аз смятам, че това е част от растежа ни като хора, като умения. И в любовта, и в работата съм имал много причини, за които да съжалявам, че съм пропуснал нещо, че не съм го донаправил както трябва, че не съм имал повече смелост. Всички сме смъртни и затова правим грешки. И затова не съжалявам за нищо. Мисля, че до тук онова, което съм преживял в живота си, е прекрасно. Защото е изстрадано и успехът, който имам, има цената на моите победи през годините”, казва още Веселин Маринов в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ