Продажбите определят победителя в категориите “Албум” и “Фолклорен албум” на 2015

Продажбите определят победителя в категориите “Албум” и “Фолклорен албум” на 2015

По-малко от две седмици ни делят от развръзката за най-очакваните музикални награди.  На 2 март, телевизия “Планета” ще връчи статуетките на най-заслужилите артисти за 2015 година, а сред най-интересните категории са за “Албум на 2015 и “Фолклорен албум на годината”. За тях обаче зрителско гласуване няма да има. Призьорите в тези категории ще бъдат определени по друг критерий - според продажбите на албумите през първия месец от тяхната поява.
В областта на поп фолка, сили ще премерят 4 изключително сериозни заглавия, представени от любими български звезди. За приза се борят Галена – за албума “Кой”, Глория – за “Пясъчни кули” и Мария – за “Твоите 100 лица”. В тази категория претендент за награда е и оркестър “Кристали” с албума “Две лица”.
Общо 7 пък са фолклорните албуми, които ще се състезават в категорията “Фолклорен албум на 2015”. Първото предложение идва от Виевска фолк група и “Златна колекция от Родопите – 4”. През изминалата година Емилия представи първия си фолклорен албум - “Ех, Българийо красива”, който бе приет изключително добре от публиката. За “Фолклорен албум на 2015” ще премерят сили още Здравко Мандаджиев – за Ясен месец веч изгрява”, Иван Дяков и Ивана Дякова – за “И весел е мегдана” и Ивана – за “Не давам да се даваме”. През 2015 на музикалния пазар се появиха и албумите “Празник е” на Нелина и “Земьо българска” на оркестър “Орфей”, които също са кандидати за приза.

КАТЕГОРИИ