Първата лястовица на 2016 - Поли Паскова “Една самотница” DVD

Първата лястовица на 2016 - Поли Паскова “Една самотница” DVD

Първият албум на 2016 е новата видеоколекция на Поли Паскова “Една самотница”. Излязъл в последните часове на 2015 видеоалбумът реално бе в ръцете на почитателите на фолклорната Прима в първите часове на новата година. Според самата певица “Една самотница” е най-красивият й видеопроект, а според почитателите и - най-дългоочакваният, защото снимките приключиха през лятото. В новия видеопроект зрителите ще се насладят на прекрасни картини, представящи 18-те мелодии. Освен песните от аудиоалбума “Една самотница” тук е добавена и песента “Воювай за мен” по музика на Владимир Великов.   
По традиция и в този видеопроект на певицата участват ансамбъл “Чинари”. Част от клиповете бяха заснети в Румъния, по специална покана към Поли Паскова след участието и в Международния фолклорен фестивал в Александрия. Красиви природни гледки от Карпатите и езерото Лакул Видраре в местността Поенаре станаха снимачен терен на българския екип. За първи път фолклорни песни бяха заснети и с дрон. Според певицата са избрали замъка на Дракула, за да могат с българските ритми и песни да излекуват негативната енергия на мястото. Там е заснета старата народна песен “Ми го затвориле младия Йорданчо”, в която се говори за млад българин, лежал в тъмните зандани. Един от клиповете е заснет в двора на катедралата, където са мощите на българската светица Филофтея Търновска, която по време на турското робство е пренесена от Търново.

“Искам да знаете, че в Румъния ние бяхме едни познати и популярни личности, благодарение на нашите телевизии “Планета” и “Планета фолк”, които се гледат и там. Приеха ни много радушно и ни накараха да се почувстваме по един много специален начин”, споделя с благодарност певицата за гостоприемството на румънските си домакини.

Останалите места за снимки бяха намерени в общините Челопеч и Ковачевци, на езерото Пчелина, както и в уникалния 700-годишен параклис на свети Иван Летний. Част от снимките бяха в къщата на Георги Димитров. Екипът избра за един от клиповете местността Корминеш в Челопеч, където се организира Международен фолклорен фестивал “Златен прах”.
“Една самотница” е 13 самостоятелен албум в музикалната кариера на Поли Паскова и се появи в края на 2013 година. Носи името на едноименната песен, създадена от македонския композитор Тони Стевановски, който е и музикален продуцент на целия албум. В музикално отношение албумът е доста разнообразен, въпреки че преобладават песни с македонско звучене, в него са включени копаница, Дайчово хоро и мелодии с дунавски ритми.

КАТЕГОРИИ