Радко Петков: Анелия сбъдна една от големите ми мечти

Радко Петков: Анелия сбъдна една от големите ми мечти

Радко Петков разказва за първите си крачки в музикална компания “Пайнер” и за първата си песен “След теб” в новия епизод на предаването “Звездно”. Младият талант разкрива още, че е сбъднал една от най-големите си мечти в края на миналата година, а именно да има дует с Анелия.

“Ние създадохме една прекрасна песен, която се казва “Ти си”. В студиото записвахме заедно с Анелия. С нея се работи много лесно, доста съвети ми даде. Мисля, че “Ти си” е една от най-успешните ми песни до момента, благодарение на нея. Тя ми даде един огромен старт и ми помогна да тръгна смело да крача по пътя към успеха”, откровен е Радко Петков.


Актуалното му поп-фолк парче “Удряй Х-а”, пък е в колаборация с Ариа, която също е нов изпълнител в “Пайнер”. Радко Петков споделя, че са преминали през доста перипетии, заради извънредното положение. Снимките на клипа са се забавили три-четири месеца, но проектът се харесва от все повече хора и набира все по-голяма популярност.

Всъщност Радко Петков много обича да изпълнява народна музика и затова в неговия репертоар вече има и такава песен.

“Това лято успяхме да реализираме един проект, заедно с моите приятели и колеги, Ивета Костова и Кирил Атанасов. По време на пандемията ни се роди идеята да направим трио. Започнахме да работим бавно, но славно и вече е факт песента “Море пиле”, народна от македонския край. Винаги на моите участия, подарявам на хората нещо от сърце, едни от най-любимите ми народни песни”, споделя още Радко Петков в предаването, в което тайни няма.

Интервюто с победителя в “Гласът на България” може да гледате и онлайн в официалния канал PlanetaTV Official.

КАТЕГОРИИ