Радко Петков учил в школата на сър Пол Маккартни

Радко Петков учил в школата на сър Пол Маккартни

Радко Петков е едно от новите имена в каталога на “Пайнер”, но зад гърба си вече има сериозен опит на музикалната сцена и много награди. Смята, че неговият роден град Троян, е един от най-красивите градове в България, а Троянският манастир е едно много специално място за него, защото именно там е кръстен, когато бил на годинка. Вярващ е и до днес обича да го посещава.

Със светата обител е свързана и една знакова среща в живота на младия изпълнител:

“Най-невероятното нещо, което ми се е случвало досега, стана именно в Троянския манастир. Отидох там преди една доста голяма изява, трябваше да пея в национален ефир и много се притеснявах. Не познавах абсолютно никой, когато при мен дойде игумена на манастира и ми каза, че страшно много ме харесва и ми пожелава много успех. Подари ми една икона, която винаги нося в себе си, когато трябва да изляза на сцена да пея.”


Любовта към музиката и своята дарба Радко Петков е наследил от своето семейство, защото всички се занимават с музика и той от малък е закърмен с народната музика.

“Първото ми излизане пред публика беше, когато бях на 6 години, заедно с композитора Хайгашод Агасян. Тогава разбрах, че моето място е на сцената и на нея се чувствам доста добре. Оттогава досега продължавам да пея и да съм на сцена. Имам стотици участия в концерти, конкурси и фестивали. Имам един кът в къщи с награди, но най-голямата награда е, че спечелих титлата “Гласът на България”, споделя певецът в предаването “От моето детство”.


Има още една награда, която изиграва ключова роля в оформянето на Радко Петков като певец и това е обучението в школата на легендарния сър Пол Маккартни в Ливърпул.

“Там научих много интересни неща за музикалния бизнес, не само как трябва да пее един човек, а как да бъде пробивен.”

От предаването става ясно, че Радко Петков извън музиката умее и много добре да готви, защото това е негова специалност от гимназията, която е усвоил в продължение на пет години, а любимото му ястие е винен кебап.

“Моите най-смели мечти са да имам собствен бенд зад гърба си, за да пея на живо и някой ден да сбъдна мечтата си да пея на огромна сцена с огромна публика. Затова хора, вярвайте в мечтите си и ги следвайте“, казва още Радко Петков.

КАТЕГОРИИ