Райна: Мечтая за излезли от мода чувства

Райна: Мечтая за излезли от мода чувства

Райна се чувства щастлива и удовлетворена, че тази година е доста продуктивна и успя да зарадва почитателите си с три нови попфолк песни до момента, коренно различни една от друга.

“Започнах с “Написано с любов” - една песен, която наистина изпях с много любов и с много емоция. Усеща се, че това е автобиографична песен, която изпълнявам с много чувство, защото е минала и през ума, и през сърцето ми. Гордея се, че тя е част от моя репертоар. Следващата песен е “Нахално хубава” и неслучайно я пуснах през летния сезон. Тя е лежерна, весела, която те кара да танцуваш и да се насладиш на летните емоции. Факт е, че за много кратко време тя успя да се превърне в доста слушана песен”, разказва Райна.


За най-новия си проект – баладата “И дори да боли”, изпълнителката споделя, че отдавна е искала да направи такава песен, въпреки че баладите не се предпочитат по нощните клубове. Радва се, че се харесва много и коментарите за нея са все положителни.

“Много е трудно в днешно време да създаваш музиката, която ти се иска, защото обикновено много по-леки и по-повърхностни текстове и мелодии се възприемат от хората. Това на мен не ми е по вкуса. Иска ми се изпълнителите да правим все по-качествени неща, да предаваме послания, отново да се върнем към онова време, в което силните текстове бяха оценявани подобаващо.”


За личния си живот Райна отново не говори много. Натъжава се, защото в днешно време всичко, свързано с любовта, е много изопачено и извратено.

“Не одобрявам и не харесвам вижданията на младите хора за любовта, лесната любов, любовта, в която няма борба, няма драма. Трябва да се бориш за едно нещо, трябва да задържиш страстта. Винаги съм била консервативна, що се отнася до любовта. Има една сентенция, ще си позволя да я цитирам, защото идеално се вписвам в нея: “Мечтая за излезли от мода чувства”.

“Това, което в момента наблюдавам между хората, не бих нарекла любов. Аз разбирам любовта по начин, по който ми се иска да виждам и да вярвам, че съществува, но все по-малко примери има за това. Много хора обвиняват попфолка за това, но със сигурност той не е причината”, споделя още Райна в “Автограф”.

 

КАТЕГОРИИ