Райна с празнична изненада за феновете

Райна с празнична изненада за феновете
Слушай в Стрийминг Платформите

2020 година за Райна е белязана с появата на нейния 5-ти фолклорен албум “Българийо, една”. Въпреки пандемията и неудачите с концертната дейност, певицата успя да зарадва почитателите си с 11 красиви мелодии, събрани в този компактдиск. Точно преди Коледа, по традиция, зрителите на телевизия “Планета Фолк” ще видят и най-новата екранизация – “Снощи съм, мамо”. Музиката и текстът на песента са на Теофил Гешев, аранжиментът е направен от Димитър Динев, а режисьор на видеото е Иван Димитров - Torex.

“Снощи съм, мамо” заснехме още през май месец в Малашевската планина, близо до с. Игралище, спомня си Райна. – Заедно с танцьорите от АНПТ “Никола Вапцаров” бяхме и в с. Коларово до Петрич. Горда съм, че в клипа представям една уникална народна носия от нашия край, изключително красива и богата.” – допълва изпълнителката.

“Снощи съм, мамо” е деветата песен от албума “Българийо, една”, с която Райна прави щастливи зрителите на телевизия “Планета Фолк”. Певицата припомня, че в деня на виното и любовта – 14 февруари е зарадвала почитателите на българските ритми с “Мъка ме налегна” - трио с баща и син Раданови. Видеоклипът е един от най-гледаните фолклорни клипове за 2020 година и за 9 месеца е бил прегледан повече от 980 000 пъти.
Последваха “Българийо, една”, “Руме, моме”, “Росен, зелен Росен”, “Ой ле, Ружо”, “Елено, керко” - все хубави македонски народни песни, с които Райна сгрява сърцата на публиката.

 

КАТЕГОРИИ