Райна и Здравко Мандаджиев с емоционален концерт в Лондон

Райна и Здравко Мандаджиев с емоционален концерт в Лондон

Изминалият уикенд донесе много радост и положителни емоции за българската диаспора в Обединеното кралство. Специално за да отбележат празниците в Лондон пристигнаха Райна и Здравко Мандаджиев. Поканата за този фолклорен празник дойде от издателя на вестник “Будилникъ” – инж. Емил Русанов, който се бе постарал патриотичното настроение да бъде на високо ниво.
3
В залата на “Селби център” гостите не спряха да играят български хора, да пеят любимите си песни заедно с Райна и Здравко Мандаджиев и да покажат най-доброто, което знаят в народните танци. А звездите на телевизия “Планета Фолк” се раздадоха за тях докрай и повече от 3 часа им подаряваха най-доброто от своя репертоар.
2
В неделния ден двамата изпълнители си направиха импровизират тур в историческия център на британската столица. Райна и Здравко Мандаджиев решиха да се разходят до новореставрираната часовникова кула “Елизабет II” и часовника “Биг Бен”, да сградата на британския Парламент и Уестминстърското абатство. Точно в него на 6 май ще се състои и церемонията по коронацията на Крал Чарлз III.
И без да има предварителна уговорка, българската група в Лондон бе облечена в цветовете на родния трибагреник. Така снимката от Уестминстър бридж ще бъде запомнена в бяло, зелено и червено…

КАТЕГОРИИ