Райна: Нова година, нов албум

Райна: Нова година, нов албум

Райна зарадва своите почитатели с четвъртия си фолклорен албум “Тежко мина младостта”. Името му дава песента, която се превърна в истински прецедент във фолклора със своите над 5 милиона преглеждания в официалния канал PlanetaOfficial в YouTube. Мелодията “Тежко мина младостта” се появи през 2015 година и е първата от четирите народни песни, които изпълнителката направи с МФГ “Годлево”. През 2016 година почитателите на хубавата народна музика подобаващо оцениха и втория им общ проект – “Защо пиеш, приятеле”. Премиерата пък на третата песен с МФГ “Годлево”, озаглавена “Песен за младостта”, предшестваше появата на албума “Тежко мина младостта” на музикалния пазар. В албума почитателите на изпълнителката ще открият и четвъртата й дуетна песен с МФГ “Годлево” - “Конче си изведох”. В новия фолклорен албум на Райна е включена и още една дуетна песен, “Йовано, мори Йоване”, която е с Малин Домозетски. Това е четвъртата обща песен за двамата популярни изпълнители. Първите три дуетни песни са издадени в албума на Райна “Македонско девойче” – “Ако сгреша, нека изгорам”, “Како, що е тая чаша” и “Тежка беше нашата разделба”.

В албума “Тежко мина младостта” са намерили място 14 песни като половината вече се радват на видеореализации. Певицата смята да заснеме и останалите заглавия, намерили място в новия албум. 10 от включените заглавия са народни песни от Пиринския край. “Дъще моя” е по музика на Красимир Христов, а три от песните са авторски композиции на Теофил Гешев, акордеонист и съосновател на МФГ “Годлево”. Аранжиментите на новите си песни Райна е поверила на едни от най-известните майстори в бранша: Светослав Лобошки, Здравко Георгиев, Димитър Динев, Симеон Сомлев. Почитателите на Райна от своя страна побързаха да я поздравят с появата на новия й албум:

“Песни, подбрани със старание и много пъстри изненади за всеки ценител! Разкошен албум!”, “Великолепен фолклорен албум! Огромни поздравления за прекрасните песни, изпяти с толкова чувство от Райна и вдъхваща им живот по неповторим начин!”

А ето какво сподели на официалната си страница Райна в първите часове на Новата 2018-та година:

“За много години ! Желая ви здрава, мирна и щастлива Нова година! Пожелавам си здраве и дълголетие за мен и близките ми... Пожелавам си да обиколя и опозная света с теб, любов! Без страх, без съмнения, без илюзии... Пожелавам си щастието, което заслужавам! Пожелах си те!”

КАТЕГОРИИ