Райна представя албума “Българийо, една”

Райна представя албума “Българийо, една”

Петият самостоятелен фолклорен албум на Райна е на музикалния пазар. “Българийо, една” включва 11 нови записи на певицата, подготвяни близо две години. Девет от мелодиите в албума са народни, а “Снощи съм мамо” е по текст и музика на Теофил Гешев, “Българийо, една” - на Йордан Пеев и “Пролетно слънце” - по текст на Теофил Гешев. Пред камерата на телевизия “Планета” Райна споделя, че изборът на заглавната песен е израз на обединяващата идея, която споява различните мелодии в една цялост.

След феноменалния успех на песента “Тежко мина младостта” в официалния канал PlanetaOfficial в YouTube просто е задължително във всеки свой албум Райна да включва и по една нова песен с Мъжката фолклорна група “Годлево“. В албума “Българийо, една” това е мелодията “Пролетно слънце”. “Мъка ме налегна” Райна изпълнява съвместно с Антон и Джони Раданови. Доста по-различно звучи и “Росен, зелен росен”, която е с духов оркестър “Брас бенд Сандански”.

Повечето от аранжиментите на песните в албума са създадени от маестро Светослав Лобошки, но има аранжименти и на други известни имена - Сашко Велков, Димитър Динев, Симеон Сомлев, Райко Георгиев. В мелодично отношение албумът е твърде разнообразен, нещо към което звездата признава, че се е стремяла и което смята, че е постигнала в най-голяма степен именно в “Българийо, една”. Песните са от различни етнографски райони - има песни от Тракия, от Добруджа, Дунавско хоро, Ръченица и др. Райна не крие чувствата си, родени от появата на новия й проект:

“Освен, че съм щастлива и развълнувана, съм и в трепетно очакване да чуя и разбера отзивите на всички, които ще си купят албума “Българийо, една“, ще го слушат, ще му се радват, ще го държат в ръцете си.”

Албумът вече може да бъде намерен онлайн в мрежата на еMAG, а от днес и в търговската мрежа в страната.

 

КАТЕГОРИИ