Райна с първа нова песен за 2024 година

Райна с първа нова песен за 2024 година

“Разболял ми се Никола” е първата нова песен, с която Райна атакува 2024 година. По традиция премиерата бе на празника на виното и любовта – 14 февруари, а прогнозите са за една много музикална година, изпъстрена с видеоклипове в различни жанрове. И все пак фолклорът лежи на сърцето на Райна и затова тя реши да стартира 2024 година точно с народна песен.
2
Този път Райна допълва репертоара си с Пайдушко хоро. Песента е народна и се казва “Разболял ми се Никола”. Аранжиментът е на Светослав Лобошки, а видеоклипа е заснет от Иван Димитров – Torex. Колоритът в новото видео на Райна идва и от живите инструменти в записа на песента. Така истинското звучене на фолклора се предава и до наши дни непокътнато. Желанието на певицата е било да се запази автентичното звучене на тази хайдушка песен. Точно затова и във видеоклипа виждаме хайдути, облечени в типичните за фолклорната област костюми. Специално за снимките на “Разболял ми се Никола” се събраха родолюбци от цялата страна, представители на най-колоритните хайдушки движения. Към тях се присъединиха и танцьорите от Ансамбъл “Фолклорни наследници”, за да може кадрите да бъдат максимално въздействащи, както и самата песен.

“Поредното  фолклорно бижу ни поднася Райна! Благословена да си, момиче, с този глас, визия и красота… Райна пак е в стихията си… Неуморима и прецизна в работата си, то се вижда… Песента има и много хубав аранжимент и звучене… Поздрав за цялостния проект! Не минава празник без нова песен на Райна. Страхотна визия и клип, адмирации, момиче!”, пишат почитателите на българския фолклор за новата песен и видеоклип.

КАТЕГОРИИ