Райна с подробности за новия си албум

Райна с подробности за новия си албум

Райна разкрива в предаването “Песните на България”, че предстои появата на нейния пети фолклорен албум, на който е посветила близо две години.

“Освен, че съм щастлива и развълнувана, съм и в трепетно очакване да чуя и разбера отзивите на всички, които ще си го купят, ще го слушат, ще му се радват, ще го държат в ръцете си. Песента дала заглавие на албума прави силно впечатление и се казва “Моя Българийо, една”. Тя е авторска композиция и е перфектната песен, която да обобщи песните, които съм включила в този проект, защото те са много разнообразни.”


Новият албум ще съдържа 12 песни, както авторски, така и мелодии от Тракия, от Добруджа, ще има ръченица, дори и едно Дунавско хоро, а Райна обобщава:

“Има много голямо разнообразие, това към което винаги съм се стремяла във фолклорните си албуми. Мисля, че съм го постигнала по най-добрия начин, точно в този проект.”


Певицата споделя, че вече 18 години е част от “Пайнер” и телевизия “Планета”, и още от началото на своята музикална кариера е изявила желанието си да се занимава успоредно и със създаването на фолклор.

“В началото моите продуценти имаха някои колебания, относно това, че ще разсея моята аудитория, но в крайна сметка с течение на времето успях да ги убедя, че в тази музика има много хляб, че фолклора има своето бъдеще. През последните години те много плътно застават зад мен и подкрепят фолклорните ми проекти, фолклорните ми албуми, доверяват се на 100 процента на избора ми на песни и всичко се получава с лекота”, казва още Райна.

КАТЕГОРИИ