Райна започва 2021 година с “Гинка”

Райна започва 2021 година с “Гинка”

Райна избра да стартира своята музикална 2021 година с любима фолклорна мелодия. В официалния YouTube-канал на телевизия “Планета Фолк” - Planeta Folk Official тя представи екранизацията на песента “Гинка”. Изборът не е случаен, защото “Гинка” е една от песните, включени в албума “Българийо, една”, който музикална компания “Пайнер” ни предложи през миналата година. Пандемията не позволи на Райна да пътува често в страната и да изпълни на живо песните от този албум, но това не попречи на многобройните й фенове да изберат своя любима песен и често, макар и в домашна обстановка, да пеят и играят на тези ритми.

“Да изпея точно тази песен ми предложи Георги Нинов, с когото отдавна работим, споделя Райна. – Но това, което ме привлече в песента е нейното автентично звучене и ритъмът, който те кара да скочиш и на момента да се хванеш на хорото. Досега не бях пяла толкова енергично хоро и съм доволна, че го направих. “Гинка” е една доста различна песен от тези, които съм представяла и мога да кажа – песен с характер!”


“Гинка”, както и останалите народни песни от албума “Българийо, една” на Райна зрителите на телевизия “Планета Фолк” с удоволствие гледат почти всеки ден. Самата певица пък се надява скоро да преодолеем епидемиологичната заплаха, хоротеки, механи и клубове да бъдат отворени, защото няма търпение лично да се срещне с верните си почитатели и заедно да запеят любимите песни.

 

КАТЕГОРИИ