Разходка до Благоевград с “Това е България“

Разходка до Благоевград с “Това е България“

В дните, когато сме си у дома и нямаме възможност да посетим любимите си места, телевизия “Планета Фолк“ подарява на зрителите си телевизионна разходка до един от най-красивите български градове, Благоевград. Заедно с популярни лица от ефира на музикалната медия, почитателите на пътешествията ще се насладят на част от емблематичните забележителности в града. Иван Дяков пръв посреща екипа на предаването “Това е България“, за да сподели защо Благоевград е специално място за него:

“Един хубав град, специално за мен, защото имам много преживени моменти в него, въпреки, че не ми е роден град. Тук завърших средното си образование и от тук започна моята кариера. Щастлив съм, че така се завъртяха нещата, че музиката стана моя съдба. Животът в Благоевград е едно удоволствие за душата, за очите, за всички сетива. Въздухът тук е страхотен. Има какво да се види и хората да се порадват. Освен емблематичните места, тук е и ансамбъл “Пирин“, който разнася славата на България по цял свят и аз преди години имах честта да съм негов солист“.

Разходката в Благоевград продължава в компанията на дъщерята на Иван Дяков, Ивана, която отвежда зрителите в уникалния по рода си възрожденски квартал “Вароша“, който свързва с ученическите си години.

“Това е нашият любим град, нашето родно място“, не крият Мария и Магдалена Филатови, и споделят своите любими кътчета в Благоевград.

Едно от тях е площад “Георги Измирлиев” - единственият на две нива в България, а кои са най-значимите сгради, които се намират там, също ни разкриват талантливите сестри.

Пред камерата на “Това е България“ застава и Янко Неделчев:

“Благоевград е моят втори дом. Град, изпълнен с много музика, култура, веселие и красота, в който се чувствам прекрасно. Имам си и любими места, които обичам да посещавам и това са парк “Бачиново“, Старият квартал “Вароша“ и други“, откровен е певецът.

Той както и колегите му са избрали именно “Вароша“ за реализацията на част от видеоклиповете си, които радват зрителите на телевизия “Планета Фолк“.

А почитателите на фолклора знаят, че Благоевград е родното място на ансамбъл “Пирин” - посланик на българското народно изкуство по света. През изминалата година Ансамбълът отбеляза 65 години от своето създаване и по този повод решихме да надникнем в пъстрия му гардероб и да ви покажем неговите костюми.

За тях разказват Данислав Кехайов - директор и главен художествен ръководител на ансамбъл “Пирин“, художничката Мария Наследникова и майсторът на фолклорни костюми, Йордан Симонски.
А вие вече може да гледате филма “Благоевград“ в PlanetaTV Official в YouTube, както и в ефира на музикалните канали “Планета“ и “Планета Фолк“.

 

КАТЕГОРИИ