Различната Кали

Различната Кали

През 2017 година Кали сякаш успя да влезе в темпото на продуктивните си колеги и да зарадва меломаните с четири видеоклипа. Последният, “Que pasa”, също вече е достъпен за абонатите на официалния канал PlanetaOfficial в YouTube. Певицата типично в свой стил не остава длъжна на негативните коментари в социалната мрежа и специално за www.planeta.tv разкрива своята гледна точка:

“Както гласи една българска поговорка: “Бързата работа – срам за майстора”, така повечето изпълнители не могат да бъдат сигурни на 100 процента в работата си. Разбира се, всеки един, когато прави песен, включително и аз, дава най-доброто от себе си, но желанието на потребителите на поп фолк музиката за нещо ново, по някой път води до уеднаквяване на песните. Затова, когато една песен им прилича на друга, да не се сърдят на композиторите и изпълнителите, а на себе си, заради липсата на търпение”, казва Кали.


Изпълнителката споделя, че за нея продължава да бъде нормално да се изваждат по две песни на година. Хубава точка за “Que pasa”, според Кали e, че е с много различна визия, но и тук хората, които се опитват да търсят недостатъци, ги откриват, а именно, че певиците започват да си приличат една на друга:

“Скъпи приятели, отрязах си косата, не за да приличам на Галена, а защото беше изгоряла от третиране. Освен това съм се подстригала по актуален за целия свят начин. В последния си клип “Que pasa” на моменти приличам на Емануела (не виждам нищо лошо в това), не защото съм го търсила като ефект, а защото съм ползвала услугите на гримьора и фризьора, с които тя работи напоследък. Както при художниците, така и при гримьорите, има собствен почерк и той личи. Тук е уместно да кажа, че през годините ползвам услугите на Борислав Соколов – Бони като грим и съм успяла да създам идентичност на образа Кали, но всеки има нужда от промяна и най-много феновете, затова им поднесох различна визия, ползвайки друг екип“, са думите на Кали.


Певицата е доста самокритична към себе си и не се страхува да каже, че би и се искало видеоклипът “Que pasa” да бъде по-дълбок и по-контрастен като картина, но не го е направила, защото смята, че сякаш още не сме готови за това.

“Иска ми се хората да обърнат внимание на начина ми на пеене в “Que pasa”, който е по-различен. На това, че се движа по-освободена и карам мотор 1200 кубика, например, но всеки избира какво да го вълнува в дадена песен”, е финалът на това нестандартно представяне на “Que pasa” от първо лице.

снимки: Мартиана Петкова

КАТЕГОРИИ