Рекорден интерес към Коледния концерт на Веселин Маринов

Рекорден интерес към Коледния концерт на Веселин Маринов

Веселин Маринов разказва в “Автограф” как върви подготовката за Коледния му концерт, който ще бъде на 3 декември в Зала 1 на НДК.

“Това ще е едно много скъпо шоу, с голям балет, с много деца. Ще се опитам с песните от моя репертоар да направя така, че Коледа да влезе в душите на хората и да ги предразположи към това настроение, в което ми се иска да бъдат през цялата година. Много пъти се питам, защо аз самият се променям през декември, защо животът ми придобива нов импулс... Аз много обичам тези празници, защото те самите правят по някакъв начин всеки един от нас да бъде по-добър човек, да изглежда по-добре, да се облича по-добре през този месец, да се сеща за изконните неща като родители, да бъде по-усмихнат. Неща, които ги няма в другите месеци, поне не и в изобилие. И всичко това, като се събере в едно цяло, се получава моята любов към тези празници, претворена в двата ми Коледни албума, в подготовката за трети и многото Коледни концерти, които съм имал през годините.”


Певецът с радост споделя пред водещата Галя Димитрова, че билетите за концерта на 3 декември вече са продадени и това се е случило само за две седмици, след влизането им в продажба.

“От една страна това беше много важно за мен като знак, че моите вечни вълнения, дали ще се напълни залата, са напразни и че онова, което съм посял през всичките тези години, си е струвало. Но от друга страна смятам, че направих голяма грешка, като не запазих две дати за Зала 1. Има много желаещи, а местата не стигат. Звънят ми хора от чужбина, които са си купили самолетни билети, а се оказва, че няма да имат билети за моя концерт, като не са очаквали, че толкова бързо ще се разграбят. Хубави неща са това. Малко ме е яд, защото можеше да се случи така, че повече хора да са доволни и да се докоснат до тази Коледна приказка.”


Веселин Маринов разказва, че в неговите концерти няма изненади. Те са онова, което очакват хората в малко по-помпозен вид от миналата година. Защото самите спектакли са достатъчно атрактивни.

“Отново ще присъства нашия акустичен оркестър - музикантите, с които пея. Аз не искам да правя някакви чудеса и хората да търсят изненадата. Те ще я видят в малките жестове, които съм им подготвил. Този път ще има много деца заедно с мен на сцената - певци, детски танцови състави, детски вокални групи, оркестър от деца, много красиво ще е. Не съм го правил досега.”

Веско разкрива, че и тази година ще има Коледно турне, което ще мине през различни градове от страната и за него това са най-хубавите концерти през годината. То започва от 15 декември с концерт в Троян, след това в Свищов, Русе, Бяла и Велико Търново.

“За съжаление няма да мога да предложа на зрителите нов видеоклип, както обичам да правя по това време от годината. Но тази година имах много неприятности от личен характер. Загубих важни хора от живота си и това повлия и върху реализацията на видеоклиповете ми. За първа година тази есен не снимах клипове. Обикновено винаги септември записвам два-три, които през два месеца се завъртат по телевизия “Планета”. Така се случи, че един прекрасен албум като “Представи си”, остана само с две клипирани песни. Донякъде укорявам себе се за това, но така се случи. Остава ми надеждата и обещанието към почитателите, че ще ги компенсирам през следващата година с повече клипове и още по-добре направени. А за догодина планирам и нов албум. Три песни вече записахме. Албумът ще е уникален, пак на любовна тематика”, споделя още Веселин Маринов в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ