“Родопски наниз” за празниците от Калина и Невена

“Родопски наниз” за празниците от Калина и Невена

Дни преди едни от най-светлите празници Коледа и Нова година, Калина и Невена представиха своя нов музикален проект “Родопски наниз”. Време беше двете изпълнителки да зарадват почитателите на родопската музика с нещо ново в своя репертоар. “Родопски наниз” събира в себе си автентични родопски песни, които се слушат със сърцето. Една след друга се нижат песните “Горице, ситна, зелена”, “Карагьоз, вакъл, каматан”, “Росице, руса девойко”, “Глава ли та боли”, “Вий чули ли сте, видяли”, “Чичко льо, мъри хубава”, “Юначе лудо и младо” и “Задали са се, подали”. Съпроводът на гайда, изсвирена от Явор Бобев напълно допълва мелодиите и цялостния завършек на проекта. С невероятен сюжет и много настроение се включват и танцьорите от Postalov group.
2
“Родоски наниз” на Калина и Невена е заснет в “Дворецът” в град Кричим - едно приказно място, което събира в себе си богата растителност и дава огромна енергия на всеки посетител. За музиката и аранжиментът момичетата за пореден път се доверяват на Димитър Милев, а като режисьор отново се изявява Тенчо Янчев.
За Калина и Невена 2023 година е една още по-успешна в професионален план. Двете изпълнителки се надяват Новата 2024 г. да им носи единствено здраве, за да продължават напред с пълни сили.

“За мен 2023 г. беше много ползотворна година, както в личен, така и в професионален план. Осъществихме творческите си идеи за записи на песни и видеоклипове, заредихме се положително от срещите ни с нашите почитатели, факт е и нашия втори албум “Светъл празник”. За идната 2024 г. си пожелавам най-вече здраве - за нас и за близките ни, щастливи моменти и много успехи.”, споделя Калина.

3
Невена допълва:

“Броени дни остават до края на 2023 година - една изпълнена с много емоции година както в професионален, така и в личен план, защото на бял свят се появи нашата прекрасна дъщеричка Петрия. 2024 г. нека бъде най-добрата до тук, пълна с много успехи, смях и приключения.”

Новогодишната нощ Калина и Невена ще посрещнат с много музика в сърцето на СПА-столицата на Балканите – Велинград. Сред уникална обстановка и заедно с многобройната си публика те няма да пропуснат да поздравят гостите със своя “Родопски наниз”. Във Велинград е и първия концерт на фолклорния дует и за Новата 2024 година.

КАТЕГОРИИ