Роксана: Направих дует, за който мечтая от дете

Роксана: Направих дует, за който мечтая от дете

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е едно от най-амбициозните млади имена в каталога на музикална компания “Пайнер” - широката бяла усмивка Роксана, която разказва с удоволствие за последния си дует и за всичко ново и интересно случило се с нея напоследък.

“Опитвам се да съчетая полезното с приятното”, все така усмихната обяснява певицата.
“Използвам това че имам участия по морето. Хем се забавляваме, хем пеем, хем работим, хем за един час отскачаме до плажа. Може би Господ, когато дава пътя на даден човек в тази сфера, му дава малко по-голямо сърце, отколкото на другите”.

Когато говори за новата си дуетна песен “От гордост до боли”, Роксана не сдържа възторга си:

“Един дует - мечта! Това е дует, за който мечтая от дете. Бях абсолютно сигурна, че ние ще си паснем като гласове. За един дует, според мен, това е най-важното. Ние го направихме, защото знаехме, че ще си допаднем страшно много в тази песен, че точно това е песента, която искаме да изпеем, точно с този текст. Гордея се, че имам тази песен в репертоара си и ще оставя на хората да я оценят”.

За раждането на песента “От гордост до боли” решителна роля изиграл щастливият случай. Роксана е при роднините си в Кнежа, когато и се обажда ръководителят на оркестър “Кристал” Киро Борисов. Поканил я на участие в Свиленград. Роксана била свободна на тази дата и естествено приела. Представете си изумлението й, когато пристигнала на мястото и видяла, че Тони Стораро също бил ангажиран да пее там. Роксана решила, че съдбата е благосклонна към нея и показала текста на колегата си.
“Това е страхотен текст”, казал и Тони Стораро...”На коя песен е?” Роксана не се поколебала и заявила кратко и категорично:”На нашата”. Двамата до този момент не били говорили за съвместен проект. Тони поискал веднага да чуе и мелодията. Три дни по-късно “От гордост до боли” била записана.

КАТЕГОРИИ