Роксана: Предстоят ми много неща през новата година

Роксана: Предстоят ми много неща през новата година

Първият гост в “Автограф” за 2020 година е Роксана. Певицата има усещането, че за нея годината ще започне ударно, защото така е изпратила и старата.

“Доволна съм от това, че една песен с не толкова модерно звучене, каквато е баладата “Спомени”, стана толкова любима на хората. Предстоят ми много неща през новата година - дуети с колеги, още тежки баладични песни. Даже мога да кажа, че тази, която ще излезе първа, е много чувствена и истинска балада по мой текст и на Мариета Ангелова, и аранжимент на Спас Лазаров. Ще бъде дует, но дуетната половинка засега ще я запазя в тайна, само ще кажа, че е силен и гласовит изпълнител. До края на януари песента трябва да се появи”.


За създаването на баладата “Спомени” Роксана разказва, че не е слушала абсолютно никого. Признава, че по принцип, когато твори нещо, когато отива до магазина да си купи нещо, винаги има кой да й казва какво да прави и да й се бърка, и с това да й влияе.

“Този път не позволих на никого да се намесва в направата на песента. Единственият спор, който имах, бе с най-добрия ми приятел и мой PR, Алекси и със съпруга ми Александър, които бяха категорични, че “Спомени” ще е хит, а аз не бях убедена. След първите 24 часа от появата на песента обаче, разбрах, че двамата са били прави. Първо, не можех да повярвам, че тази песен за по-малко от 48 часа отбеляза половин милион преглеждания в YouTube. След коментарите, които ме заляха, обажданията, които получих от голяма част от колегите и от страна на медиите, може би тогава усетих и аз, че песента ще е хит”.


Роксана споделя за себе си, че е много емоционален човек. Много е щастлива, че има най-верните фенове, които я обичат и подкрепят всеки ден. Благодарна е за милите думи и добрините към нея, за изненадите и подаръците, които получава от тях.

“Аз съм си такава, по-чувствителна. Ако някой ми подари дъвка, това значи много за мен. Чудя се дали да я сдъвча или да си я пазя. Свикнала съм аз предимно да се грижа за хората и когато някой го направи за мен, ми е много непривично. Такава съм си. И такива са ми и песните.”


На въпроса на водещата Галя Димитрова дали приятелите, колегите и почитателите на Роксана оценяват добротата, която тя носи в сърцето си, певицата отговаря така:

“Знаеш ли, в едно интервю ме попитаха как искам да ме запомнят. Отговорих: “Не ми пука”. Да ме запомнят, както искат. Да ме уважава, който иска. Да ме цени, който иска, да не ме цени, който иска, проблемът си е техен. Аз живея един живот и има за кого да го живея. Ако преча на някого, значи е много слаб. Ако някой се чувства по-висш от мен, значи е комплексар. Така че пожелавам им да намерят златната среда. За всеки под небето има място. Пожелай добро, направи добро, за да ти се върне добро. Аз съм силно вярващ човек и за мен единствената сила е Бог. Бог ми даде този път, Бог може да ми го вземе и никой друг. Призовавам всички да се приемем за едно цяло и да се уважаваме, без значение дали сме колеги, дали сме приятели. Всички сме хора”, казва още Роксана в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ