Росица Пейчева журира фолклорен конкурс

Росица Пейчева журира фолклорен конкурс

За втори път Росица Пейчева бе част от журито на Националния фолклорен конкурс “Орфееви таланти”, който се проведе през изминалия уикенд в Европейската столица на културата - Пловдив. Форумът е място за изява на таланта на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, като целта е съхраняване и обогатяване на българската национална култура. В продължение на три дни звездата на телевизия “Планета” и нейните колеги оценяваха участниците, които бяха в широк възрастов диапазон. Всички те имаха възможност да разкрият таланта си и да спечелят високите оценки на журито. Председател на журито бе ректорът на АМТИИ проф. академик Милчо Василев, а членове бяха проф. д-р Тодор Киров, проф. д-р Любен Досев, проф. д-р Костадин Бураджиев, проф. д-р Даниела Дженева, изтъкнати изпълнители на фолклор и специалисти.
Националният фолклорен конкурс “Орфееви таланти” е сред най-големите конкурси в България. Провежда се ежегодно, като тази година събитието протече на сцените на Военния клуб, Концертната зала на пл. Централен и в АМТИИ - Пловдив. Росица Пейчева признава, че е поласкана от поканата да бъде част от журито и я приема като оценка за своята работа като певица.

“Отново имах възможност да се запозная с много талантливи хора. За мен бе чест и голямо признание да съм част от този конкурс”, сподели Росица Пейчева пред телевизия “Планета”.

Народната певица е осъществила уникалния акустичен фолклорен проект “Мечта” с помощта на проф. д-р Костадин Бураджиев - идеолог и аранжор на албума - творческа гордост на певицата. Припомняме, че Росица Пейчева е дипломиран музикален педагог в АМТИИ - Пловдив и е защитила магистратура “Арт мениджмънт” в музикалната академия.

КАТЕГОРИИ