Росица Пейчева: Многогласното пеене ми е любимо

Росица Пейчева: Многогласното пеене ми е любимо

Росица Пейчева сподели пред www.planeta.tv, че на 12 и 13 юни е записала последните три песни от новия си фолклорен проект. Те отново бяха осъществени в студиото на музикална компания “Пайнер” в Димитровград. Новите мелодии са от Родопите, Пиринския край и Шоплука, а техните аранжименти са на талантливия проф. д-р Костадин Бураджиев, с който певицата работи от години. Неотлъчно, както и досега, по време на записите, до тях бе и гл. ас. д-р Данка Цветкова, важен съветник на Росица Пейчева, относно изпълненията й и избора на песни.

“Благодарности и на кадърния тонрежисьор Огнян Тодоров, и не на последно място, на подкрепата на музикална компания “Пайнер”. С тези три песни осъществявам една своя мечта, защото многогласното пеене ми е любимо. Поканих 20 прекрасни и отговорни момичета от Академичния народен хор към АМТИИ, където съм солист. Всички гласове са записани заедно, което в случая е по-различното и сложно. Много им благодаря, че се съгласиха, защото им костваше доста работа, упоритост и търпение. Това беше един голям реверанс към мен самата”, не крие емоциите си обичаната народна певица.


По време на записите всички работили на пълни обороти, вложили много енергия, имало и трудности, но и удовлетворение от крайния резултат. Росица Пейчева признава, че умора не е липсвала, но пък момичетата от Хора геройски издържали всички предизвикателства.

“За пореден път съм доволна от това, което направихме. Всички дадохме максимума, на който сме способни. Ще се радвам новите песни да се харесат и оценят от публиката.”

Много скоро предстои заснемането и на видеоклипове на петте нови песни, които Росица Пейчева записа. Певицата разкри, че има ясна идея за това какво иска да покаже в новите ленти и затова всичко ще бъде много мащабно - с участието на Академичния хор, танцьори и музиканти.

КАТЕГОРИИ