Росица Пейчева: “Моено сорце гори, не гасне“ е една крачка напред в моя творчески път

Росица Пейчева: “Моено сорце гори, не гасне“ е една крачка напред в моя творчески път

Музикалната програма “Моено сорце гори, не гасне“ на Росица Пейчева зарадва почитателите на фолклора през есента на 2018-та, а вече е и сред предпочитаните заглавия в програмата на телевизия “Планета Фолк“. Този музикален проект на изпълнителката представя 5 нови заглавия, които могат да бъдат обединени от мотото – “За любовта в българската народна песен“. В официалния канал PlanetaTV Official в YouTube ценителите на българските традиции и култура вече могат да гледат и едноименния музикален филм, който разказва за създаването на мелодиите и за ползотворната екипна работа, благодарение на която композициите са истинска наслада за сетивата и ярък пример за професионализъм.

“Един проект, който направих с много голяма емоция, вдъхновение, желание и голям респект към нашия български фолклор“, споделя Росица Пейчева още в началото на лентата и отправя благодарност към всеки един, взел участие в създаването и реализацията на “Моено сорце гори, не гасне“.

Почитателите на певицата знаят, че новите мелодии са избрани с главен асистент д-р Данка Цветкова, дългогодишен консултант при избора на репертоар на Росица Пейчева, а автор на две от песните е проф. академик Милчо Василевq ректор на АМТИИ - Пловдив.

За три от композициите изпълнителката отново се довери на проф. д-р Костадин Бураджиев, познат от албума й “Мечта”. Всички те застават пред камерата на телевизия “Планета“, за да споделят впечатленията си от дългогодишното сътрудничество с Росица Пейчева и съвместната работа по песните от “Моено сорце гори, не гасне“

“Росица Пейчева пленява не само с пеенето си, но и с отношението си към публиката. Тя е изключително интелигентен и образован певец, защото еднакво добре интерпретира всички стилове. Аз особено се гордея с тези песни и й пожелавам само здраве, защото тя носи абсолютно всичко друго в себе си. Българинът има духовна необходимост от това фолклорното изкуство да бъде представено по този професионален начин“, откровен е проф. академик Милчо Василев, а проф. д-р Костадин Бураджиев казва:

“Аз съм много щастлив, че тя се обърна към мен преди години и това творческо сътрудиничество продължава, и мисля носи успех и на двама ни. Тя е един изключително дисциплиниран човек, аз съм впечатлен от вокалната й култура и вокални възможности, и може би затова и хората я харесват. Защото тя винаги успява да поднесе нещо различно, нещо ново и така да провокира музикалния вкус на публиката, дори нещо повече - тя го възпитава. Така че, аз се надявам това наше сътрудничество да продължава и занапред“.


С не по-малко вълнение говорят още гл. ас. д-р Данка Цветкова, музикантите от Академичния народен хор и Народния оркестър към АМТИИ – Пловдив, танцьорите от професионална формация “Етноритъм“, както и тези от танцов клуб “Кръшно хоро”.
На цялата история по създаването на “Моено сорце гори, не гасне“ вече може да се насладите в PlanetaTV Official.

 

 

КАТЕГОРИИ