Росица Пейчева с два амбициозни проекта

Росица Пейчева с два амбициозни проекта

В два поредни дни, на 18 и 19 април Росица Пейчева записа две нови песни в студиото на “Пайнер” с тонрежисьора Огнян Тодоров. Аранжиментите на мелодиите са на проф. академик Милчо Василев, ректор на АМТИИ, който не пропуска да благодари на обичаната певица за поканата да бъде аранжор и диригент. В записите на новата продукция на Росица Пейчева се включват също нейни колеги от Академичния народен оркестър и щатния хор при Академията.

“За нас е гордост Роси да е солистка, завършила с голяма усърдност и любов Музикалната академия. Песните са изсвирени с традиционни български инструменти, а те намират достойно място в тази музикална компания и телевизия. Стартът е даден на една дълга писта, по която в близко бъдеще ще получават изява българските народни инструменти, най-оригинални и технически съвършени в целия свят”, споделя проф. ак. Милчо Василев.

Росица Пейчева разкрива пред www.planeta.tv, че аранжиментите са по-разнообразни, с раздвижени вътрешни гласове, както в мелодично, така и в хармонично отношение, защото по този начин се дава изява на всеки един от инструментите в народния оркестър.

“Песните са със заглавия - “Тодоре, лелин Тодоре”, “Що ми е, мило моме”. С голямо желание и ентусиазъм отново си поставих висока цел и се старая да я постигна. Искрено благодаря на всички мои колежки и колеги от АМТИИ, че се съгласиха да вземат участие, защото досега няма в нашата компания такава изява”, казва още изпълнителката.

Росица Пейчева е подготвила още три песни, които ще бъдат отново изненада. За тях ще ви информираме, когато са готови. Очаквайте кпиповете на петте нови песни.

КАТЕГОРИИ