Росица Пейчева, Иван и Ивана Дякови зарадваха българите в Испания

Росица Пейчева, Иван и Ивана Дякови зарадваха българите в Испания

Петото юбилейно издание на фолклорния концерт-спектакъл “Етно България” на 2 юли събра хиляди българи в парк “Европа” на Торехон де Ардос (Мадрид). Специални гости от България бяха популарните фолклорни изпълнители Росица Пейчева и Иван и Ивана Дякови. С тях до испанската столица пътуваха още гайдарят Атанас Младенов и танцова формация “Пловдивъ”. Тази година мотото на фестивала бе “Заедно, за да бъде България”.
3

“Целта ни е чрез изяви на различни танцови и певчески ансамбли, групи, вокални формации, хорове, индивидуални изпълнители, артисти, музиканти, оркестри-творци на изкуството на различни възрасти и от всички краища на Испания, България и света да пресъздадем и възстановим родните традиции и обичаи под формата на спектакъл, да покажем на децата извън пределите на България, културата и историята на нашата държава“, споделят организаторите.

2
След родолюбивия концерт звездите на телевизия “Планета Фолк” дълго раздаваха автографи и се снимаха с новите си приятели в Испания. Неделният ден пък бе посветен на разходка в Мадрид и въпреки горещините, Росица Пейчева, Иван и Ивана Дякови успяха да видят как столицата се е променила след последното им гостуване. Фолклорните изпълнители се прибраха в Родината заредени с много емоции и красиви спомени от тази испанска разходка.

КАТЕГОРИИ